Тернопіль відвідав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові

Тернопіль відвідав Генеральний консул Чеської Республіки у Львові

14.05.14 08:06 0 728
Під час візиту Мірослав Клім зустрівся з керівництвом області. Головна мета робочої зустрічі – обговорення перспектив співпраці між Тернопільщиною та Чехією. Генеральний консул зазначив, що його країна зацікавлена у розширенні зв’язків із різними регіонами України, у співпраці в економічній та гуманітарній сферах.

«Обласна рада також зацікавлена у розширенні міжнародної співпраці регіону, залученням інвестицій на Тернопілля, – зазначив перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський. – Наша область – інвестиційно привабливий регіон. Спільні проекти можна впроваджувати і в сільському господарстві, і в туристичній галузі. Зараз, коли Україна наближається до адміністративної реформи, напрацьовуються шляхи децентралізації влади, для нас особливо важливим є досвід Чеської республіки у цих питаннях, що допоможе уникнути помилок. Співпраця у цьому напрямку для нас також була б дуже корисною».

Станом на 1 січня 2014 року обсяг прямих чеських інвестицій в економіку області становив 10,3 мільйонів доларів США або 15% від загального обсягу прямих іноземних інвестицій. За цим показником Чехія займає друге місце серед 10 країн світу, які інвестують у Тернопільську область.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Польщі створять ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ