На Житомирщині міліція разом з громадськими активістами зупинили браконьєрство

На Житомирщині міліція разом з громадськими активістами зупинили браконьєрство

14.05.14 12:21 0 623
Днями міліціонери спільно з громадськими помічниками з охорони довкілля проінспектували водоймища в Андрушівському районі задля виявлення та припинення фактів незаконного вилову риби.

Наразі на території Житомирщини працівники міліції проводять спільні з іншими природоохоронними інстанціями профілактичні заходи, направлені на попередження вчинення порушень діючого законодавства, пов’язаного з браконьєрством та незаконним виловом риби під час нересту.

В Андрушівському районі міліціонери заручилися підтримкою активістів від громадськості та разом проінспектували місцеві водоймища, націлившись на виявлення та припинення фактів незаконного вилову риби.

Під час обстеження одного зі ставків просто з води правоохоронці витягнули рибальські сітки загальною довжиною до тисячі метрів, що була дбайливо розставлена браконьєрами. Окрім того, з тієї ж таки водойми було вилучено ще й сім так званих «ятерів» - саморобних металевих пасток, призначених для вилову риби.

– Редувальники поспіли вчасно, - каже начальник Андрушівського райвідділу міліції Сергій Бойко. – Сітки та пастки були тільки-но кимось розставлені у водоймищі, й риба до них ще не потрапила. Знаряддя незаконного вилову вилучено.

Шановні громадяни! Правоохоронці нагадують, що у весняно-літній період заборонено перебування на річках, озерах та інших водоймищах маломірних суден промислового та кустарного виробництва, а також користування ними на водних об’єктах. Неприпустимою вважається й риболовля із застосуванням зброї, використанням електроструму, а також вибухових або отруйних речовин.

Окрім адміністративної відповідальності, що передбачена за порушення правил рибальства (ст.85 КУпАП), за незаконне заняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом законодавством передбачено також відповідальність кримінальну. Зокрема, ст.249 Кримінального кодексу України попереджає про сплату штрафу до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років з конфіскацією знарядь та засобів промислу та всього здобутого у разі вчинення подібних дій особою, яка раніше була притягнута до відповідальності за аналогічні дії.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області,

за повідомленням Андрушівського РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ