У Новограді Волинському міліція припинила діяльність пересувного пункту прийому металобрухту

У Новограді Волинському міліція припинила діяльність пересувного пункту прийому металобрухту

14.05.14 15:49 0 691
В одному з мікрорайонів Новограда-Волинського працівники міліції виявили та ліквідували нелегальний пункт прийому металобрухту, який облаштував у своїй вантажівці підприємливий житель Хмельниччини. Нині за фактом порушення порядку здійснення операції з металобрухтом відкрито кримінальне провадження.

В поле зору правоохоронців потрапила підозріла вантажівка, що деякий час кружляла одним з мікрорайонів райцентру. Автомобіль переїжджав з одного подвір’я на інше, затримуючись на кожному по 20-30 хвилин.

Поспілкувавшись з місцевими жителями, правоохоронці дізнались про те, що невідомий чоловік вантажівкою збирає у населення брухт чорного металу. Виявилось, що підприємливий незнайомець уже не вперше приїжджає до міста скуповувати металобрухт.

Коли правоохоронці зупинили автівку, то під час її огляду виявили у вантажному відсіку близько півтонни металобрухту, який 34-річний керманич, житель Хмельницької області, устиг зібрати у місцевих жителів. Відповідних документів, аби підтвердити законність своєї діяльності, у чоловіка так і не знайшлось. Металеві вироби, ваги та власне сам «пересувний пункт прийому» було вилучено та доставлено до міськвідділу міліції.

– Зазвичай такі скупники співпрацюють із злодіями, які, у свою чергу, у пошуках легкого заробітку нишпорять по чужих дворах, або руйнують могили на місцевих кладовищах, - коментує начальник Новоград-Волинського МВ УМВС Сергій Рябошапка. - А здавати викрадене, звісно, краще чужим: кинули на ваги, розрахувались та й повезли металобрухт до іншого міста.

Нині за фактом порушення порядку здійснення операцій з металобрухтом (ст.213 Кримінального кодексу України) міліція відкрила кримінальне провадження. За скуповування брухту без державної реєстрації або спеціального договору (ліцензії), одержання якого передбачено законодавством хмельничанину загрожують значні штрафні санкції або ж залучення до громадських робіт.

Новоград-Волинський МВ

УМВС України в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Профорієнтаційний урок у ...

КОМЕНТАРІ