Росія має припинити використовувати газ як новий тип зброї, - Арсеній Яценюк у Брюсселі

Росія має припинити використовувати газ як новий тип зброї, - Арсеній Яценюк у Брюсселі

15.05.14 10:34 0 740
«Україна готова до ринкового підходу. Росія має припинити використовувати газ як новий тип зброї», - наголосив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк журналістам у Брюсселі після зустрічі з Президентом Європейської Комісії Жозе Мануелем Баррозу у вівторок, 13 травня.

Він підкреслив, що позиція Уряду стосовно газової угоди з Росією «дуже чітка»: «Ми надіслали російському «Газпрому» предарбітражну ноту і закликали невідкладно переглянути угоду. Якщо Росія відмовиться, ми зустрінемося в суді у Стокгольмі. Залишилося менше, ніж 20 днів. І це останнє попередження Росії сісти за стіл переговорів і знайти вирішення».

Глава Уряду наголосив, що Кабінет Міністрів України цінує зусилля Європейської Комісії щодо проведення тристоронньої зустрічі між Міністрами та Комісарами з питань енергетики України, ЄС та Росії.

Українська сторона, нагадав він, надіслала російському «Газпрому» офіційного листа з переліком вимог: «У разі того, якщо Росія продовжить ціну на газ у 268 доларів за тисячу кубічних метрів, яка вже була встановлена на перший квартал цього року, Україна в десятиденний термін сплатить за газ. Але в першу чергу ми маємо підписати угоду».

«Ще одне важливе питання – Росія анексувала Крим. Росія заволоділа власністю України на сотні мільярдів доларів, в тому числі державною компанією «Чорноморнафтогаз». Вони вкрали понад два мільярди кубічних метрів українського природного газу. Вони вкради наші поля, наші компанії, наземні і підводні свердловини», - наголосив Арсеній Яценюк.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ