Хмельниччина: голова облдержадміністрації Леонід Прус зустрівся з керівниками кувейтської компанії «Al-Sayer Group»

Хмельниччина: голова облдержадміністрації Леонід Прус зустрівся з керівниками кувейтської компанії «Al-Sayer Group»

15.05.14 13:26 0 802
14 травня 2014 року голова облдержадміністрації Леонід Прус зустрівся з делегацією бізнесменів компанії «Al-Sayer Group» Держави Кувейт на чолі з Мухаммадом Ас-Сайєром.

У ході зустрічі відбулася предметна розмова, під час якої Леонід Іванович проінформував гостей щодо експортних можливостей підприємств-виробників області.

Очільник краю зазначив, що область володіє значними природними ресурсами і корисними копалинами.

«На сьогоднішній день Хмельниччина володіє потужним промисловим сектором, в якому налічується понад 1850 підприємств, серед них Хмельницька АЕС. На теренах регіону працює третій у Європі за потужністю Кам’янець-Подільський цементний завод», - наголосив посадовець.

Впродовж трьох років Хмельниччина займає лідируючі позиції в розвитку агропромислового комплексу, а за урожайністю ранніх зернових – утримує першість. Область посідає перше місце в Україні за кількістю поголів’я птиці та входить у трійку лідерів за кількістю поголів’я ВРХ та корів. Тут побудовано найбільший в Європі і світі птахівничий комплекс агрофірми ПАТ «АВІС» на 7,5 млн. голів курей.

З метою сприяння інвесторам затверджена Програма залучення інвестицій в економіку Хмельницької області на 2011-2020 роки, якою визначено основні пріоритетні напрями залучення іноземного капіталу, розроблено Інвестиційний паспорт та каталог експортного потенціалу області.

Як зазначив Леонід Іванович, останніми роками реалізовано масштабні інвестиційно-інноваційні проекти, найвагомішими з яких є:

- перехід з “мокрого” способу виробництва цементу на “сухий на підприємстві ВАТ “Подільський цемент” (Кам’янець-Подільський район);

- розширення зони птахофабрики на 7,5 млн. голів курей ПАТ агрофірма “АВІС”, що є найбільшим у в Європі і світі птахівничим комплексом;

- проект будівництва солодового заводу виробничою потужністю 120 тис. тонн солоду в рік на ЗАТ “Оболонь” (Чемеровецький район).

Під час зустрічі представники компанії «Al-Sayer Group» акцентували увагу на тому, що метою їх приїзду є налагодження постачання продукції українського виробництва до Держави Кувейт. Це не перший візит кувейтських бізнесменів, які зацікавлені у розширенні свого бізнесу з експортерами Хмельниччини.

Учасники зустрічі домовились про подальшу продуктивну співпрацю.

Захід відбувся в рамках домовленостей, досягнутих під час візиту посадовців Хмельницької облдержадміністрації до Держави Кувейт, та став продовженням ділового спілкування, розпочатого у попередній приїзд кувейтських бізнесменів в регіон.

Також зустріч є наочним підтвердженням системної роботи влади області щодо нарощування експортного потенціалу регіону, налагодження продуктивних міжнародних зв’язків та формування сприятливого інвестиційного клімату.

Довідково

Група компаній „Ас-Сайєр Груп” заснована у 1954 році Насером Мухаммедом Ас-Сайєром як сімейне приватне підприємство і на сьогоднішній день є одним з найбільших бізнесових об’єднань Кувейту. До складу групи входять понад 100 компаній, які працюють у галузі промисловості, нафтогазовій, будівництва, продажу автомобілів (агенти Toyota в Кувейті та ОАЕ, деяких китайських та індійських брендів, вантажівок Renault та Hyundai), високих технологій, комунікацій та зв’язку, морських перевезень, нерухомості, виробництва будматеріалів, виробництва та продажу меблів, туристичній, енергетичній та страховій сферах.

Компанія опікується своїм діловим іміджем та відома прискіпливим підходом до вибору проектів, у яких беруть участь, та вибором партнерів.

Неодноразово вигравали тендери на виконання проектів у Кувейті та за кордоном.

Мають численні філії, в першу чергу, в державах Перської затоки, Близького Сходу та Туреччині, а також об’єкти промислового виробництва.

На сьогоднішній день компанія «Naser Mohd. Al-Sayer Foodstuff Co.» уклала контракт на поставку до Кувейту кондитерських виробів компанії «Рошен», веде переговори з українськими компаніями «АВК», "«Еконія», деякими іншими щодо закупівлі мінеральної води, молочної продукції тощо.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ