Олександр Симчишин: «Проблемні питання переселенців стосуються кожного з нас»

Олександр Симчишин: «Проблемні питання переселенців стосуються кожного з нас»

15.05.14 14:14 0 863
13 травня 2014 року відбулось засідання штабу з питань сприяння розв’язанню соціально-побутових проблем громадян, які залишають Автономну Республіку Крим і м. Севастополь під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Симчишина.

Станом на 12.05.2014 в області налічується 453 особи, які переселились з АРК та м. Севастополь, зокрема: 233 сім’ї, 83 повних сім’ї, 130 осіб, які мають права члена сім’ї, 38 військовослужбовців та 31 член їх сімей, 13 сімей або 44 особи – представники кримських татар.

На сьогоднішній день зареєстровано 860 заяв, основними питаннями яких є: забезпечення житлом (37 сімей, з них 25 сімей військовослужбовців); послуги міграційної служби (171 заява); влаштування до дошкільного навчального закладу (6 сімей), влаштування дітей в загальноосвітні заклади (64 сім’ї, 77 дітей); зарахування до вищого навчального закладу (1 студент); виплати пенсійного забезпечення (95 заяв), отримання виплат соціального спрямування (49 заяв); допомога по влаштування на роботу (26 осіб); наданням медичної допомоги (168 сімей).

“23 травня 2014 року у м. Київ за підтримки Адміністрації Президента України запланований перший Всеукраїнський з’їзд вимушених переселенців з Автономної Республіки Криму, в якому прийме участь делегація з нашої області. У ході з’їзду планується вирішення питання на рівні центральних органів влади”, - проінформував Олександр Сергійович.

Кількість переселенців наразі збільшується, починають з’являтись люди зі східних областей, зокрема Донецької та Луганської області. Найбільша проблема, що виникає у допомозі переселенцям, вирішення житлових питань та забезпечення достойних умов для тимчасового проживання.

До присутніх звернулась переселенка з АР Крим Інна Вікторівна з проблемним питанням щодо забезпечення житлом для дитячого будинку сімейного типу, в якому знаходиться 8 дітей. Наразі вони перебувають в квартирі, яку добровільно надав у користування мешканець з м. Славута та на благодійній допомозі громадськості та громадських організацій.

“Дане питання знаходиться на контролі, і до кінця травня даній сім’ї нараховуватиметься матеріальна допомога. Крім цього, проведеться додаткове обстеження об’єктів державної та комунальної власності для можливості надання у тимчасове користування таким людям”, - зазначав О. Симчишин.

У ході розмови начальник служби у справах дітей, сім’ї та молоді облдержадміністрації Ніна Магур доповіла: “Є будинок сімейного типу, які приїхали з Євпаторії. На сьогоднішній день вони знаходяться у Санаторії “Дністер” у смт Стара Ушиця. Люди вже отримали кошти з АР Крим та оформлені всі документи через управління соціального захисту. З травня місяця отримуватимуть допомогу тут”.

Ще одне питання порядку денного засідання штабу стосувалось військовослужбовців. Однією з основних проблем стало надання коштів на перевезення членів сім’ї і власного майна, та повернення затрачених коштів на переїзд. Крім цього, також виникає проблема в наданні відповідних умов проживання. Альтернативою вирішення даного питання може бути проведення світла до будинків військового містечка під м. Кам’янець-Подільський та співпраця з перевізниками для допомоги у перевезенню речей.

До питань, які вирішуються без складнощів відносяться: отримання закордонних паспортів, заміна внутрішніх паспортів у результаті його втрати; влаштування на роботу по спеціальності у разі звернення; оздоровлення дітей (надаватимуться місця у пришкільних таборах та місцевих санаторіях).

Підводячи підсумок засідання штабу, Олександр Сергійович наголосив на проблемних питаннях та надав доручення відповідним структурним підрозділам облдержадміністрації та обласним установам щодо сприяння своєчасного вирішення проблем людей, що потрапили у складні життєві обставини у зв’язку із складною суспільно-політичною ситуацією в країні.

Водночас, перший заступник голови облдержадміністрації зазначив у необхідності проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи серед переселенців з АР Криму та м. Севастополя щодо шляхів вирішення проблем щодо реалізації свого конституційного права для волевиявлення у передвиборчому процесі.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопіллі пожежа ...

КОМЕНТАРІ