Польща зацікавлена, аби допомогти Україні у такий складний для неї час, – Ярослав Дрозд

Польща зацікавлена, аби допомогти Україні у такий складний для неї час, – Ярослав Дрозд

15.05.14 12:11 0 756
Польська сторона зацікавлена у тому, щоб допомогти Україні у такий складний для неї час, тому шукає всілякі можливості для послаблення візового режиму між Україною та країнами Шенгенської зони.

На цьому 14 травня на прес-конференції наголосив Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

Відтак, нагадав він, нещодавно у Львові під час українсько-польських консультацій з консульсько-правових питань було досягнуто певних домовленостей щодо цього.

Зокрема, зі слів Генконсула, прийнято рішення щодо можливості отримати довготермінові візи для осіб, переселених з території Польщі в Україну в 1944-1945 роках і пізніше, а також для родин їхніх дітей та онуків.

Якщо такі особи представлятимуть документ, який підтвердить їхній виїзд з Польщі до України, то вони можуть клопотати про отримання дворічних віз (в разі відсутності візової історії) та п’ятирічних віз (в разі наявності хоча б однієї шенген-візи та відповідного її використання). Візи для переселенців коштуватимуть так як для решти, за винятком, якщо особа не має підстав для звільнення від оплати (якщо це неповнолітня дитина або пенсіонер).

«Якщо взяти до уваги, що це є три покоління людей, то можемо розцінювати, що на території Львівського консульського округу буде декілька тисяч осіб», – підкреслив Ярослав Дрозд.

Крім того, нагадав Генконсул, прийнято рішення про спрощення візового режиму для українських туристів.

Нагадаємо, IA ZIK повідомляла, що Польща ухвалила рішення про спрощення візового режиму для туристів із України. Так, громадяни України, які вже мали короткострокові візи з метою туризму, зможуть отримати однорічну багаторазову візу, а громадяни, які звертаються за шенгенською візою вперше, отримуватимуть піврічну дворазову візу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львові безпека дітей – ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ