Понад 300 студентів з півдня і сходу України зараховані у виші Львівщини, але є труднощі

Понад 300 студентів з півдня і сходу України зараховані у виші Львівщини, але є труднощі

15.05.14 09:15 0 773
До вишів Львівщини надійшло 373 заяви від студентів з півдня і сходу України, які хочуть продовжувати навчання у Львівській області. 327 студентів вже зараховані на навчання, щодо інших – триває процедура зарахування.

Про це 14 травня на засіданні регіонального штабу з питань координації роботи щодо вирішення проблем сімей, які тимчасово переселяються з півдня і сходу України, повідомила директор департаменту освіти і науки України Олександра Небожук.

За словами Небожук, на не вирішеною є проблема зі студентами з південних і східних областей, які навчалися там на контрактній формі навчання. «Люди оплатили за навчання на території Криму. Ці кошти до нас не надійшли. Ми звернулися до Міносвіти про врегулювання ситуації», – повідомила Небожук.

Вона також розповіла, що є і такі студенти, які склади державні іспити на території Криму, однак не отримали дипломи. З цього приводу департамент освіти ЛОДА теж звернувся до Міносвіти.

Щодо дітей дошкільного та шкільного віку, за словами Небожук, 18 детй влаштовано у дитсадки, 201 дитину у загальносвітні школи, одну дитину у Львівський ліцей імені героїв Крут та трьох дітей у школи-інтернати.

Як запевнила директор департаменту, усі діти забезпечені підручниками та необхідним приладдям.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ