Львівщина вже прийняла понад 300 переселенців з Донеччини та Луганщини

Львівщина вже прийняла понад 300 переселенців з Донеччини та Луганщини

15.05.14 09:48 0 760
Після кримчан на Львівщину прибуває друга хвиля переселенців – тепер вже з Луганської та Донецької областей. На на Львівщину для тимчасового проживання прибули 197 людей з Донеччини та 120 з Луганщини.

Про це 14 травня на засіданні регіонального штабу з питань координації роботи щодо вирішення проблем сімей, які тимчасово переселяються з півдня і сходу України, повідомила голова ЛОДА Ірина Сех.

«Це журналісти, громадські активісти, науковці, політологи. Є шахтарі та лікарі. Львівщина готова прийняти, допомогти і бути ланцюжком у єднанні України», – повідомила Сех.

Директор департаменту соціального захисту населення ЛОДА Василь Мартиняк запевнив, що всіх прибулих, які реєструються на обласну «гарячу лінію», беруть під повну опіку – забезпечують місцем для проживання, дітей влаштовують у школи та виші, дорослим намагаються знайти роботу.

«За березень-квітень всі соціальні допомоги переселенцям виплачені. Приступили до проведення виплат за травень. Люди забезпечені усім необхідним. У багатьох районах вдалося створити робочі місця. Людям з півдня і сходу України запропоновано понад 270 вакансій. Частина людей отримують виплати у центрі зайнятості», – повідомив В.Мартинюк.

Керівник Львівського обласного центру зайнятості Василь Барилюк зазначив, що більшість переселенців не потребують місця праці – вони займаються вихованням дітей або перебувають на пенсії. «Кожен шостий потребує працевлаштування», – зазначив він.

Загалом на обліку у центрах зайнятості Львівщини перебуває 68 біженців, 23 працевлаштовано.

За даними департаменту охорони здоров’я, за медичною допомогою на Львівщині звернулися 207 дорослих та 199 дітей з Криму, Донецької та Луганської областей. За цей час дві жінки з Криму народили дітей на Львівщині, ще 15 вагітних взято на облік у медичні заклади.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: м. Свалява: житловий ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ