Кардинал Гузар: Гріховно не йти на вибори, бо «не хочеться»

Кардинал Гузар: Гріховно не йти на вибори, бо «не хочеться»

15.05.14 08:45 0 837
Голосує той, хто переконаний, що його голос є важливим і це його справжній вибір. Стосовно тих людей, які не йдуть на голосування, бо «не хочеться» або «все одно», то можна говорити навіть про гріховність такого вчинку.

Таку думку висловив Блаженніший Любомир (Гузар), архиєпископ-емерит УГКЦ, в інтерв’ю для «Католицького вісника», повідомляє департамент інформації УГКЦ..

Блаженніший Любомир пояснює, що таку нехіть можна зрозуміти, «бо в нас у минулі роки під час виборів було багато негативного».

«Ще однією причиною небажання йти голосувати може бути усвідомлення, що певні кандидати не мають належних професійних якостей для такої відповідальної посади», − каже він.

Щоб обрати гідного кандидата на посаду Президента України, необхідно, вважає Блаженніший Любомир, насамперед дослідити його минуле, а саме те, що він зробив для своєї держави.

Інший критерій – це те, наскільки кандидат готовий пояснити свої кроки та рішення перед виборцями. «Я хочу бачити конкретного кандидата з певними власними моральними та професійними якостями. Мені важлива передусім його особистість. Навіть більше, я б хотів безпосередньо від нього почути, як він пояснює свої політичні кроки – у минулому і майбутньому», − пояснює владика.

Блаженніший Любомир радить принцип, за яким один із його знайомих, що займався кадровими справами, брав людей на відповідальні посади – принцип трьох «п».

«Перше – професіоналізм. Важливо, щоб людина була кваліфікована, мала відповідні знання, а також політичну мудрість. Друга річ – порядність. Людина має бути чесною, а не круть-верть. Не повинна говорити неправди, не має приховувати своїх прибутків. І нарешті, третя справа – це патріотизм. Чи ця людина справді любить свій народ, свою країну?» − радить архиєпископ-емерит УГКЦ.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Внесено зміни до деяких ...
Наступна новина: На Тернопіллі куріння в ...

КОМЕНТАРІ