В продуктах у вакуумній упаковці розмножуються небезпечні бактерії, – вчені

В продуктах у вакуумній упаковці розмножуються небезпечні бактерії, – вчені

15.05.14 09:32 0 788
Фахівці з Технічного університету Данії виявили, що певні продукти харчування дуже «бояться» вакуумної плівки. З’ясувалося, що цей вид зберігання продуктів несе потенційну загрозу здоров’ю і життю людини. Тому медики радять купувати свіжу їжу, а не в упаковці.

Про це розповідає MedikForum.

Вчені з’ясували, що вакуумна упаковка, хоча й має зберігати продукти максимально свіжими, проте є чудовим середовищем для розмноження небезпечних бактерій. За словами експертів, ці хвороботворні мікроорганізми вбивають до чверті пацієнтів, які заражені ними.

Лабораторні досліди біологів свідчать, що через відсутність кисню бактерія Listeria monocytogens стає у чотирнадцять разів агресивнішою. Безкисневі умови, що створюються вакуумною упаковкою, аналогічні тим, що є у кишківник. Тому, потрапляючи в упакування, де немає кисню, бактерія стає більш агресивною, і так само вона поводиться в організмі.

Під час нового дослідження виявилося, що Listeria monocytogens – патоген, що дуже швидко пристосовується до різних умов. Учені з’ясували, що вона може рости навіть у холодних умовах харчових рефрижераторів.

Продукти, в яких може завестися небезпечний мікроб, – це, практично, все те, що щодня споживається у великій кількості – молоко, морозиво, м’які сири типу камамбер, м’ясо і м’ясні напівфабрикати, сирі овочі, птиця, сира чи копчена риба.

Незважаючи на зручне використання продуктів у вакуумному пакуванні, краще уникати їхнього вживання. Якщо є можливість, варто купувати свіжу їжу, радять експерти.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Ультрас оточили Будинок ...
Наступна новина: На Львівщині відбудеться ...

КОМЕНТАРІ