У Луцьку розроблятимуть стратегію розвитку міста

У Луцьку розроблятимуть стратегію розвитку міста

15.05.14 16:49 0 822
За участю заступника міського голови Тараса Яковлева, голови Волинського обласного громадського об'єднання «Асоціація регіонального розвитку» Петра Гоцалюка, депутата міської ради Анатолія Пархом’юка та депутата міської ради, заступника голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірини Констанкевич відбулася прес-конференція, під час якої обговорено питання розроблення Стратегії розвитку міста Луцька.

Розпочав захід Петро Гоцалюк, який зазначив, що розробка стратегічного плану є досить важливим елементом розвитку міста. За його словами, Асоціація регіонального розвитку розпочала процес створення нової стратегії розвитку міста до 2030 року. Він наголосив, що у цьому документі мають бути передбачено чіткі напрямки і орієнтири подальшого розвитку міста. Навів приклад стратегії польського міста Кельце, яке завдяки цьому документу кардинально змінило свій напрямок розвитку.

Петро Гоцалюк зазначив, що 5-6 червня у Луцьку відбуватиметься конференція «Стратегічне планування розвитку міста Луцька 2015-2030 рр», під час якого обговорюватимуть напрямки розроблення цього документа, вивчатимуть досвід інших українських та закордонних міст.

У свою чергу, заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зазначив, що стратегія розвитку є публічним документом, який має розроблятися з урахуванням бачень та думок територіальної громади. Йому приємно, що ініціатива розроблення такого документа йде від громадських об’єднань.

Тарас Володимирович зауважив, що ухваленню документа має передувати широке обговорення, вивчення думок тощо. Усі думки повинні бути систематизовані та проаналізовані спеціалістами. Стратегічні напрямки розвитку міста має обрати влада і громада спільно.

Заступник міського голови закликав усіх охочих долучитися до розроблення стратегії розвитку нашого міста.

Депутат міської ради, заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич зауважила, що уже відбувалися різноманітні заходи щодо бачення напрямків розроблення стратегії Луцька. Такі дискусії тривали і у міськраді, і в колі громадськості. Є певні напрацювання у Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки та Луцькому національному технічному університеті. Необхідно об’єднати наукові напрацювання та систематизувати.

Також повідомила, що встановлено призовий фонд авторам кращих ідей. Зокрема, 3000 гривень за І місце. Дві премії по 2000 гривень буде виплачено за ІІ місце і три премії по 1000 гривень за ІІІ місце.

Свою думку висловив й депутат міської ради Анатолій Пархом’юк, який зазначив, що розроблення стратегії розвитку міста на часі. Він зауважив, що уже вивчав досвід інших міст України та й з-закордону щодо цього документа. На його переконання, у Луцьку буде розроблений хороший та якісний документ.

Анатолій Пархом’юк наголосив, що важливим моментом під час розроблення документа є співпраця влади, бізнесу та громадськості.

На завершення прес-конференції, її учасники закликали усіх активніше долучатися до розроблення стратегії розвитку Луцька.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ