Закарпатська область: механізм співпраці громадських організацій з державними установами щодо запобігання та ліквідації наслідків НС обговорювали на українсько-угорській зустрічі

Закарпатська область: механізм співпраці громадських організацій з державними установами щодо запобігання та ліквідації наслідків НС обговорювали на українсько-угорській зустрічі

15.05.14 08:03 0 837
Закарпаття, зокрема підрозділи Управління ДСНС України у Закарпатській області, є активними учасниками проекту «Сприяння розвитку гуманітарної роботи в Західній Україні», який започатковано Угорською екуменічною службою допомоги і Закарпатським центром розвитку та консультацій «Адванс». Головна мета такої співпраці - обмін практичним досвідом роботи щодо попередження та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій в Західній Україні, ознайомлення з механізмом співпраці європейських громадських організацій з державними установами.

У рамках даного проекту, 14 - 15 травня у с. Яноші Берегівського району проходять робочі зустрічі громадських організацій та державних органів, які безпосередньо беруть участь у запобіганні та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

У даному заході взяли участь: консул Генерального консульства Угорщини в м. Ужгород Гергей Тріб, начальник Державної дирекції по захисту від надзвичайних ситуацій в Самолч-Сатмар-Берегській області (Угорщина) Йожеф Надь, директор Дирекції міжнародного та гуманітарного розвитку Угорської екуменічної служби допомоги Акош Надь, представники органів виконавчої влади Івано-Франківської та Закарпатської області, Басейнового управління водних ресурсів річки Тиса та керівний склад підрозділів ДСНС Івано-Франківської та Закарпатської областей. Оперативно-рятувальну службу Закарпаття на зустрічі представляв начальник Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей.

14 травня, сторони обговорили, як завдяки злагодженій роботі державних служб та громадських організацій попередити виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідувати їх наслідки, щоб уникнути людських жертв і надати максимальну допомогу тим людям, які її потребують. Ознайомились присутні й з угорським досвідом співпраці між рятувальними службами, органами державної і місцевої влади та громадськими організаціями для запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

Особлива увага присутніх зверталась на співпрацю професійних рятувальних служб з громадськими та волонтерським організаціями.

За словами начальника Управління ДСНС України у Закарпатській області Мирослава Щербея, така співпраця між волонтерами, громадськими організаціями та рятувальниками є дуже корисною, адже коли люди об’єднуються задля подолання надзвичайних ситуацій та ліквідації їх наслідків говорить про свідомість громадян та бажання допомогти ближньому. Також Мирослав Щербей висловив сподівання, що подальша співпраця як з волонтерами України так і Угорщини буде розвиватись у заданому напрямку, адже задля безпеки громадян не може бути кордонів чи якихось інших перепон.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
1 (голосів: 1)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Обговорено проблеми ...

КОМЕНТАРІ