Закарпаття: піротехніки ДСНС – без права на помилку!

Закарпаття: піротехніки ДСНС – без права на помилку!

15.05.14 14:37 0 759
На роботі, як на мінному полі, для когось це просто крилатий вираз, а для когось щоденна робота. Піротехнік ДСНС – професія мужніх та відповідальних чоловіків. Вони не мають права на помилку чи на другий дубль, адже вибухонебезпечні предмети, з якими кожен день доводиться мати справу фахівцям групи піротехнічних робіт - річ непередбачувана. Недарма професія піротехніка або сапера входить до списку найнебезпечніших у світі.

Лише цьогоріч фахівцями групи піротехнічних робіт (станом на 14 травня) здійснено 40 виїздів у ході яких вилучено та знищено 795 боєприпасів часів минулих війн. Резонансним стало нещодавнє виявлення 536 мінометних мін у Рахівському районі.

А вчора, 13 травня, піротехніки знову вилучали та знищували вибухонебезпечні знахідки, які пролежали в закарпатській землі ще з часів Другої світової війни. Знов ж таки місцем знаходження ВНП стала Рахівщина, а саме с. Кобилецька Поляна, урочище Прочерть. Тут, місцевим мешканцем виявлено 5 мінометних мін 82 мм, 19 артилерійських снарядів 30 мм та 4 гранати Ф-1.

За словами самих піротехніків, їх професія - сезонна. Тобто, найбільша кількість небезпечних знахідок припадає на весну, літо та осінь, адже у розпал садово-польових робіт краяни виявляють на своїх присадибних ділянках, на полях, берегах рік та у лісових масивах досить різноманітні «воєнні залишки». Нерідко військовий арсенал знаходять і на території приватних домоволодінь.

І хоча зі сторони може здатись, що піротехніки виконують свою роботу на автоматизмі й без страху - це не так. Останній є необхідним, адже він змушує «працювати головою» та думати над виконанням кожного свого кроку чи руху. Піротехніки ДСНС - це розважливі та здатні приймати швидкі рішення професіонали, адже від їхньої роботи подекуди залежать життя інших людей.

Управління ДСНС України у Закарпатській області в черговий раз нагадує громадянам, про те, наскільки небезпечними можуть бути знайдені підозрілі металеві предмети. Отож, не чіпайте їх, відійдіть на безпечне місце та викликайте Службу порятунку «101». Адже тільки фахівець-піротехнік може визначити, що видніється з землі – кусок металевої труби чи сама смерть у вигляду болванки, яка начинена вибухівкою.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: на території ПАТ ...
Наступна новина: Житомирщина: планується ...

КОМЕНТАРІ