В Івано-Франківській області рятувальники та освітяни дбають про безпеку дітей в закладах оздоровлення та відпочинку

В Івано-Франківській області рятувальники та освітяни дбають про безпеку дітей в закладах оздоровлення та відпочинку

15.05.14 10:25 0 779
На Івано-Франківщині готуються до початку відпочинкового та оздоровчого сезону. Уже першого червня перед дітьми відкриються двері 15 оздоровчих та відпочинкових таборів.

13 травня з метою належної підготовки до проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2014 році Департаментом освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації в Обласному інституті післядипломної педагогічної освіти було проведено спеціальну нараду за участю керівників, головних бухгалтерів, шеф-кухарів закладів оздоровлення та відпочинку. Під час наради розглядалися основні аспекти роботи таборів.

На захід запросили також фахівців усіх відомств, до компетенції яких входить нагляд за належним функціонуванням закладів оздоровлення та відпочинку. Особливу увагу приділили пожежній безпеці, адже вона є пріоритетною будь-коли та за будь-яких умов.

За останні три роки на Прикарпатті зареєстровано сім пожеж у таборах. Люди, на щастя, не постраждали. Про це присутнім розповіли представники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. Основні причини вогневих випадків – порушення правил пожежної безпеки або ж недоліки в організації протипожежного захисту будівель і споруд таких закладів. На жаль, приписи органів державного пожежного нагляду керівництвом таборів здебільшого просто ігноруються. Наслідки такої недбалості зовсім невтішні. На нараді обговорили шляхи вирішення цих проблем.

Запрошені на захід працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Івано-Франківської області показали присутнім, як правильно користуватися вогнегасниками різних типів і продемонстрували фільм «Пожежа у житловій кімнаті».

А вже наступного тижня розпочнуться об’їзди усіх прикарпатських закладів оздоровлення та відпочинку для того, щоб визначити, наскільки готові вони до прийому дітей.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Правоохоронці Львівщини ...
Наступна новина: Чернігів відвідала Посол ...

КОМЕНТАРІ