На Львівщині громадяни добровільно здали до міліції понад півтора десятка одиниць вогнепальної зброї

На Львівщині громадяни добровільно здали до міліції понад півтора десятка одиниць вогнепальної зброї

15.05.14 13:06 0 751
На території міста Львова та області з 5 травня розпочалася операція «Зброя та вибухівка». Вона триватиме до 22 травня.

«Станом на 13 травня до органів внутрішніх справ громадяни добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї, а також 334 боєприпаси до вогнепальної зброї різних калібрів», – повідомив начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк.

Також працівники міліції перевірили 1840 власників мисливської вогнепальної зброї і спецзасобів. У деяких з них правоохоронці виявили порушення встановлених правил зберігання та використання зброї. Стосовно 31 власника складені адміністративні протоколи.

Окрім цього, з 1 по 30 квітня на Львівщині проводився місячник добровільної здачі зброї. Під час його проведення громадяни мали можливість здати зброю, набої та вибухові речовини, тим самим уникнувши кримінальної відповідальності.

«Під час проведення місячника добровільної здачі зброї правоохоронцям громадяни здали 146 одиниць вогнепальної зброї, з них – 21 пістолет Макарова, які були викрадені з райвідділів міліції Львова. Також здано 11 одиниць мисливської нарізної зброї, 110 одиниць мисливської гладкоствольної, 2 одиниці холодної та 2 одиниці пневматичної зброї», – зазначив Андрій Гребенюк.

Крім цього, громадяни здали 112 газових пістолетів і револьверів, 6 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 1340 шт. боєприпасів до вогнепальної зброї різних калібрів та 48 патронів до спеціальних засобів самооборони.

«Усі громадяни, котрі самі звернулися до правоохоронців з метою добровільної здачі зброї, уникли кримінальної відповідальності», – наголосив Андрій Гребенюк.

ВЗГ ГУМВС України

у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ