У Львівській області з 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації

У Львівській області з 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації

15.05.14 16:47 0 956
З 7 травня в Україні розпочато другу чергу мобілізації. Про це розповів заступник начальника мобілізаційного відділу мобілізаційного управління Головного управління оборонного та мобілізаційного планування Генерального штабу Збройних Сил України полковник Олександр Правдивець під час прес-конференції в Об’єднаному збірному пункті Київського обласного військового комісаріату.

«Відповідно до Указу Президента від 17 березня 2014 року №303/2014 “Про проведення часткової мобілізації в Україні” з 18 березня до 2 травня 2014 проводилася часткова мобілізація. А згідно з іншим Указом Президента від 6 травня 2014 року №454/2014 починаючи з 7 травня в державі розпочато другу чергу мобілізації. Відповідно до нього протягом наступних 45 діб продовжуватиметься проведення часткової мобілізації у визначених областях України. Цей термін не входить до терміну проходження військової служби військовослужбовцями, призваними під час мобілізації, – зауважив полковник Олександр Правдивець.

Під час часткової мобілізації місцевими органами державної влади через військові комісаріати здійснюється призов військовозобов’язаних і техніки національної економіки для доукомплектування військових частин Збройних Сил та інших військових формувань України до штатів воєнного часу.

«Для комплектування визначеного складу військ та сил із запасу залучено мобілізаційні ресурси майже з усіх регіонів України. ці військовослужбовці виконують свої обов’язки згідно із Статутами Збройних Сил України та проходять військову службу у порядку, визначеному Положенням про проходження військової служби, затвердженим Указом Президента України», – наголосив полковник Олександр Правдивець.

За його словами термін мобілізації 45 діб передбачає надання можливості місцевим органам влади і військовим комісаріатам здійснювати призов за рахунок військовозобов’язаних. Після призову військовозобов’язані набувають статусу військовослужбовців і проходять військову службу протягом певного періоду – місяць, рік, чи п’ять років до виходу Указу Президента “Про демобілізацію”. Тобто 45 діб – це період часу, за який можна вилучати мобілізаційний ресурс.

«Що стосується виклику військовозобов’язаних на збори терміном на 10 діб, то до моменту виходу Указу Президента “Про проведення часткової мобілізації в Україні” військовозобов’язаних призивали на навчальні збори терміном саме 10 діб, і військкомати на той час не знали, що буде оголошена мобілізація. Після оголошення мобілізації вони вже у військових частинах набули статусу військовослужбовців. В подальшому кількість військовослужбовців буде лише збільшуватися за рахунок мобілізованих», – зауважив полковник Олександр Правдивець.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Луцьку розроблятимуть ...

КОМЕНТАРІ