На Львівщині готуються до відзначення 100-річчя історичних подій на горі Маківка

На Львівщині готуються до відзначення 100-річчя історичних подій на горі Маківка

15.05.14 16:29 0 744
Перше засідання організаційного комітету із підготовки та проведення заходів, присвячених 100-річчю історичних подій на горах Маківка та Ключ відбулось під керівництвом голови Львівської облради Петра Колодія та заступника голови Львівської облдержадміністрації Юрія Підлісного.

Члени організаційного комітету розглянули ряд питань, які, зокрема, стосувались стану підготовки до відзначення у 2015 році 100-річчя перемоги Українських січових стрільців (УСС) над російськими військами у битві на горі Маківка, а також плану заходів, присвячених цій річниці.

Зокрема, йшлося про відновлення пошкоджених елементів, упорядкування території Меморіалу УСС на горі Маківка та необхідність будівництва нової лісової дороги до меморіального комплексу. Також було озвучено пропозицію звернутись до Верховної Ради України з проханням про відзначення цієї пам’ятної дати на державному рівні.

Також члени оргкомітету запропонували встановити постійний банер на під’їзді до гори Маківка з інформацією про Меморіальний комплекс УСС, провести у 2015 році науково-практичну конференцію за участі українських та закордонних науковців та організувати реконструкцію бою Українських січових стрільців з російськими військами.

Окрім цього, заступник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний вніс пропозицію розробити документальний фільм про події на горі Маківка, короткометражну версію якого можна було б запропонувати для перегляду у школах.

Під час засідання також вирішено внести зміни до складу Оргкомітету відповідно до займаних посад.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: Молдова підпише угоду про ...

КОМЕНТАРІ