На Львівщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії

На Львівщині відбудеться Всеукраїнський фестиваль-конкурс народної хореографії

15.05.14 08:50 0 1092
14 травня у приміщенні Львівського національного академічного театру опери та балету ім. С. Крушельницької відбудеться регіональний тур IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. П. Вірського. Про це поінформували у департаменті з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації.

Метою проведення конкурсу є збереження і розвиток народних традицій хореографії, збагачення професійного і аматорського мистецтва, підвищення художнього рівня балетмейстерських постановок.

У цьогорічному конкурсі братимуть участь, як аматорські, так і професійні колективи із Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської, Волинської та Львівської областей. Загалом на сцені Львівської опери хореографічне мистецтво представлять близько 800 учасників з більш ніж 30 колективів.

Журі фестивалю-конкурсу очолює Мирослав Михайлович Вантух – голова Національної хореографічної спілки України, генеральний директор-художній керівник Національного заслуженого академічного ансамблю танцю України ім. П. Вірського, Герой України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка.

Початок о 10.00 год.

Довідково:

З 7 до 15 грудня 2013 року у Львівській області за підтримки департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації відбувся обласний тур IV Всеукраїнського фестивалю-конкурсу народної хореографії ім. П. Вірського. Його переможці (27 аматорських та професійних колективів) є учасниками регіонального туру вищевказаного фестивалю-конкурсу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі куріння в ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ