Правоохоронцям Львівщини громадяни добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї

Правоохоронцям Львівщини громадяни добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї

15.05.14 15:31 0 798
На території міста Львова та області з 5 травня розпочалася операція «Зброя та вибухівка». Станом на 13 травня органам внутрішніх справ громадяни добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї, а також 334 боєприпаси до вогнепальної зброї різних калібрів.

З 5 травня на Львівщині розпочалася операція «Зброя та вибухівка». Операція триватиме до 22 травня.

«Станом на 13 травня до органів внутрішніх справ громадяни добровільно здали 16 одиниць вогнепальної зброї, а також 334 боєприпаси до вогнепальної зброї різних калібрів», - повідомив начальник Управління громадської безпеки ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Андрій Гребенюк.

Також працівники міліції перевірили 1840 власників мисливської вогнепальної зброї і спецзасобів. У деяких з них правоохоронці виявили порушення встановлених правил зберігання та використання зброї. На 31 власника складено адміністративні протоколи.

Окрім цього з 1 по 30 квітня на Львівщині проводився місячник добровільної здачі зброї. Під час проведення якого громадяни мали можливість добровільно здати зброю, набої та вибухові речовини, і тим самим уникнути кримінальної відповідальності.

«Під час проведення місячника добровільної здачі зброї правоохоронцям громадяни здали 146 одиниць вогнепальної зброї, з них – 21 пістолет Макарова, які були викрадені з райвідділів міліції Львова. Також здано 11 одиниць мисливської нарізної зброї, 110 одиниць мисливської гладкоствольної, 2 одиниці холодної та 2 одиниці пневматичної зброї», - добавив Андрій Гребенюк.

Крім цього, громадяни здали 112 газових пістолетів і револьверів, 6 пристроїв для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, 1340 шт. боєприпасів до вогнепальної зброї різних калібрів та 48 патронів до спеціальних засобів самооборони.

«Усі громадяни, котрі самі звернулися до правоохоронців з метою добровільної здачі зброї – уникли кримінальної відповідальності», - наголосив Андрій Гребенюк.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області в ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ