У Львівській області рятувальники застерігають дотримуватися правил безпеки під час негоди

У Львівській області рятувальники застерігають дотримуватися правил безпеки під час негоди

15.05.14 15:12 0 756
14 травня за даними Львівського обласного центру з гідрометеорології України на території області подекуди можливі грози. Вдень місцями сильні дощі, пориви східного вітру 15-20 м/с.

Через проходження активних атмосферних фронтів від циклону з Балкан, очікуються несприятливі погодні умови: 15 травня вночі сильні, вранці та вдень місцями дуже сильні дощі. Подекуди грози, град, пориви східного вітру 15-20 м/с.

У зв`язку з очікуваними сильними та дуже сильними дощами, ввечері 14 травня та упродовж 15-16 травня, на річках басейнів Сяну, Дністра очікується підйом рівнів води на 0,5-1,5 м, а на окремих ділянках до 2 м. Місцями можливий вихід води на заплаву.

15 травня, за умови сильних опадів, можливе формування значного місцевого та силового стоку, в горах існує загроза утворення селей.

Зважаючи на такі метеорологічні прогнози, Головне управління ДСНС України у Львівській області застерігає населення бути обережними та уважними до особистої безпеки.

Під час грози, якщо ви знаходитесь у квартирі, необхідно вимкнути всі електроприлади, не приймати душ або ванну, не мити посуд.

Якщо гроза застала вас на вулиці або на відкритій місцевості, не наближайтесь до телеграфних стовпів або високих дерев, особливо поодиноких, не стійте поряд із залізною огорожею або іншими провідниками електрики. Не можна їздити на велосипеді та мотоциклі, адже їх деталі виготовлені з металу. Також не можна користуватися парасольками, адже в них є металеві дроти.

При русі групи осіб, варто триматися на відстані один від одного.

Не рекомендується користуватися мобільним телефоном.

Якщо гроза застала вас у дорозі, не виходьте з транспортного засобу, повністю закрийте вікна. Якщо це сталося під час вашого перебування у човні або на водоймі, якнайшвидше поверніться на берег. Вода є провідником електрики.

Найбільшу небезпеку у таку погоду представляє собою гірська місцевість. Тут завжди є небезпека попасти в грозу під штормовий вітер. Саме тут дуже легко заблукати і вийти в умовах обмеженої видимості на урвисті схили. Не менш небезпечними в високогір'ї є кам'яні розсипи. Каміння в дощову погоду стає слизькими, що може призвести до травмування.

У період затяжних дощів струмки та потоки наповнюються дощовою водою. Таким чином, непомітний гірський потічок під час чи після дощу, перетворюється на гірський шалений потік з камінням і брудною неприємною коричневою водною масою.

Дослухайтеся до наших порад та бережіть себе.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ