На Житомирщині має бути забезпечене конституційне право кожної дитини на оздоровлення і відпочинок

На Житомирщині має бути забезпечене конституційне право кожної дитини на оздоровлення і відпочинок

15.05.14 14:07 0 751
У минулому році вдалося охопити оздоровленням і відпочинком понад 90 тис. дітей, що складало понад 70% загальної кількості дітей шкільного віку. На жаль, оздоровчий сезон 2014 року буде проводитись в нових, жорстких умовах. Можливості для оздоровлення дітей в Криму відсутні. З міркувань безпеки направляти дітей на узбережжя Чорного моря інших регіонів України за бюджетні кошти Житомирська область не буде. Але ці виклики часу ми маємо прийняти і забезпечити конституційне право кожної дитини на оздоровлення і відпочинок. На цьому наголосив, виступаючи на селекторній нараді з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей області, заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк.

Особлива увага буде приділена дітям з сімей переселенців з Криму, дітям військовослужбовців, працівників органів внутрішніх справ, які беруть участь в антитерористичній операції. Також особливої уваги і підтримки потребують діти пільгових категорій: сироти, з багатодітних сімей, творчо обдаровані діти.

В обласному бюджеті на оздоровлення цих дітей станом на 1 травня передбачено 6 млн. 130 тис. грн., що на 270 тис. грн. більше, ніж у минулому році. За ці кошти буде придбано 2425 путівок. Всі путівки планується придбати в оздоровчих закладах Житомирської області.

Складніша ситуація з виділенням коштів на оздоровлення районними та міськими бюджетами. Так, станом на 1 травня, за інформацією фінансових структурних підрозділів райдержадміністрацій і міськвиконкомів, передбачено 4 млн. 181 тис. грн., що на 1,5 млн. грн. менше, ніж у 2013 році. Це суттєве зменшення видатків, яке призведе до зменшення кількості дітей, насамперед пільгових категорій, які зможуть отримати послуги оздоровлення. Це зменшення складе 12600 дітей. Так, не виділено жодних коштів на оздоровлення і відпочинок дітей з бюджетів Андрушівського, Бердичівського, Ємільчинського, Лугинського, Олевського та Ружинського районів. Разом з тим Олександр Антонюк відзначив райони, де показники значно збільшені, - Баранівський район (виділено 329 тис. грн., на 25 тис. грн. більше, ніж у 2013 р.), Володарсько-Волинський (303 тис. грн., збільшення на 63 тис. грн.), Новоград-Волинський (виділено 348 тис. грн., збільшення на 44 тис. грн.) райони.

За словами Олександра Антонюка, Житомирщина є прикладом для України, оскільки у нас кошти на оздоровлення виділяються не лише з обласного, міського і районного бюджету, а й з сільських бюджетів. В цілому у минулому році сільські ради виділили на оздоровлення майже півмільйона гривень.

Слід не відмовлятися, а, навпаки, розширювати мережу і контингент пришкільних таборів. Під час селекторної наради Олександр Антонюк оголосив результати Всеукраїнського конкурсу серед дитячих оздоровчих закладів. З-е місце у Всеукраїнському конкурсі посів пришкільний табір відпочинку з денним перебуванням дітей еколого-натуралістичного спрямування «Джерельце» (Коростишівський навчально-виховний комплекс «Ліцей інформаційних технологій»). Висловлено подяки Міністерства соціальної політики України пришкільному денному табору – літній школі для обдарованих дітей «Королівство здоров’я» (Новогуйвинська гімназія, Житомирський район), пришкільному табору з денним перебуванням дітей «Червона калина» (ЗОШ №12 м. Бердичева), дитячому табору відпочинку «Лісовий берег» (Миропільська ЗОШ №2, Романівський район).

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ