У Житомирі обговорили шляхи інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство на теренах Житомирщини

У Житомирі обговорили шляхи інтеграції ромської національної меншини в українське суспільство на теренах Житомирщини

15.05.14 15:47 0 743
Про це йшлося 14 травня на конференції представників ромських громадських організацій на тему: «Реалізація Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини». Участь у заході взяв перший заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко.

Голова правління ромських громадських організацій в Житомирській області Людмила Коберник звернулася до обласної влади з проханням внести зміни до розпорядження голови облдержадміністрації № 37 від 19.02. 2014 року «Про затвердження плану заходів щодо реалізації Стратегії захисту та інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини». Зокрема, представників ромської національної меншини наголосили, що враховані не всі їхні інтереси та потреби, а також зауважили, що деякі пункти потрібно змінити. Адже вони прагнуть, щоб розпорядження голови облдержадміністрації сприяло реалізації прав ромської нацменшини, інтеграції їхнього народу в українське суспільство.

За словами Людмили Миколаївни, поліські роми, котрі проживають на території Житомирської області, вважають Україну своєю країною. А також запевнила, що хоч роми мирні люди, але за потреби будуть захищати землю, на якій вони народилися та виросли.

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Дмитренко наголосив, що двері всіх чиновників відкриті і будь-які питання ромської національної меншини будуть вирішуватися спільно за підтримки обласної влади.

За підсумками конференції було вирішено створити робочу групу, яка працюватиме над пропозиціями щодо внесення змін до розпорядження голови облдержадміністрації № 37.

Довідково: за даними Всеукраїнського перепису 2001 року, чисельність ромської спільноти в Україні становить 47,6 тис. осіб (0,1% населення країни), проте ромські неурядові організації називають кількість від 150 до 400 тис. Найбільшими місцями компактного поселення ромів є Закарпатська, Одеська, Полтавська, Черкаська, Донецька, Дніпропетровська, Харківська та Чернівецька області.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Тернополі триває ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ