Рівненщина: правоохоронними органами області розслідується понад 100 кримінальних проваджень за незаконний видобуток бурштину

Рівненщина: правоохоронними органами області розслідується понад 100 кримінальних проваджень за незаконний видобуток бурштину

15.05.14 13:38 0 794
Стан протидії незаконному видобутку бурштину обговорено на міжвідомчій нараді, яка відбулася у прокуратурі Рівненської області за участі керівників правоохоронних та контролюючих органів. Захід відбувся під головуванням прокурора області Сергія Кубрака.

Відтак, на нараді відзначалось, що ситуація з незаконного видобування бурштину в області залишається вкрай загостреною і потребує посиленого контролю з боку правоохоронців та контролерів.

Так, упродовж 2014 року слідчими підрозділами ОВС в області за фактами незаконного видобутку бурштину розпочато 105 кримінальних проваджень, 3 з них розслідуються органами прокуратури стосовно працівників міліції. До суду із виявлених кримінальних правопорушень скеровано 26 кримінальних проваджень щодо 48 осіб.

Разом з тим, акцентувалось на тому, що не виявляються організатори видобутку, реалізації та покупці протиправно видобутого цінного каміння.

Результатом проведення міжвідомчої наради стало прийняття постанови, якою передбачено вжиття додаткових спільних узгоджених заходів, які б реально вплинули на покращення законності у вказаній сфері.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Сидір Кізін: «Підписуючи ...
Наступна новина: 16.05 у Хмельницькому ...

КОМЕНТАРІ