«Рівняни прагнуть до кращих європейських практик»

«Рівняни прагнуть до кращих європейських практик»

15.05.14 09:46 0 885
Днями із ознайомчим візитом Рівненщину відвідали представники муніципалітету міста-партнера Любліна, що мали на меті проаналізувати діяльність галузей економіки міста, підприємництва, інвестиційний потенціал та запропонувати кращі моделі розвитку цих напрямків для Рівного.

Цей захід відбувся в рамках реалізації транскордонного проекту «Співпраця муніципалітетів Рівного та Любліна як один з елементів розвитку прикордонної території», що фінансується Європейським Союзом.

Основною метою таких зустрічей є детальне ознайомлення з існуючими інституціями муніципалітету Рівного та їх завданнями, що впливають на підвищення результативності поставлених завдань та особливостями роботи за кожним напрямком.

Під час візиту були заплановані кілька зустрічей. Від так учасники заходу відвідали управління транспорту і зв’язку, де вже одним із результатів співпраці є замовлення близько десяти люблінських автобусів, що курсуватимуть вулицями Рівного. Йшлося також і про низку ідей для спільної реалізації проектів вигідних для обох міст-партнерів.

Також не оминули увагою і організаційно-контрольний відділ, загальний відділ та відділ звернень громадян Виконавчого комітету. Делегати були вражені дещо застарілою системою організації документообігу та й загалом канцелярії. Тому, поділились досвідом впровадження та ефективною моделлю просування технологій електронного урядування. Як зазначила директор канцелярії Уряду міста Люблін Івона Возняк, важливим етапом становлення налагодженої системи роботи з документами є навчання працівників муніципалітету на спеціалізованих курсах та тематичних семінарах. Це дозволить пришвидшити процес європейської інтеграції та розроблення комплексу внутрішніх регламентів та процедур взаємодії підрозділів міськвиконкому.

І на завершення одним із найцікавіших пунктів програми була зустріч із представниками управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій, відділу підтримки проектів ООН управління економіки міста, що відбулася у Рівненському регіональному центрі інвестицій та розвитку. Тут йшлося не лише про досвід Рівного в реалізації проектів ЄС, але й про шляхи залучення інвестицій. Тим паче, днями відбулась зустріч представників Любліна із громадськістю Рівного, на якій протягом дводенних дебатів спільно з експертами були визначені найактуальніші проблеми міста. Визначені питання і є першим кроком для написання нових проектів та реалізації їх на благо міста Рівного за кошти Європейського Союзу.

Як зазначила координатор проекту Тамара Давидюк, подібні візити, мають на меті не лише ознайомити польських колег із діяльністю та дієвими практиками тих чи інших структур, але й повною мірою перейняти досвід створення організаційних, нормативних, кадрових, технічних та інформаційних умов. Це в свою чергу підвищить ефективність органів місцевого самоврядування нашого міста до рівня Європейських міст.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У серпні на Волині ...
Наступна новина: м. Свалява: житловий ...

КОМЕНТАРІ