Тернопільські міліціонери оперативно розшукали зловмисника, який обікрав та підпалив крамницю

Тернопільські міліціонери оперативно розшукали зловмисника, який обікрав та підпалив крамницю

15.05.14 17:34 0 758
39-річний житель Бучача спочатку обікрав магазин, а потім, аби приховати сліди злочину, підпалив його. Збиток від пожежі склав понад десять тисяч гривень. Злодія-палія міліціонери розшукали за «гарячими слідами».

Як розповів начальник Бучацького райвідділу міліції Петро Гукалюк, збитки від пожежі могли бути значно більшими, якби не оперативність працівників міліції. Правоохоронці прибули на місце події за декілька хвилин після того, як в магазині спрацювала тривожна кнопка. Вони погасили пожежу, а невдовзі розшукали й самого палія.

Причетним до злочину виявився 39-річний житель райцентру. Як зізнався правоохоронцям підозрюваний, за допомогою вогню він намагався приховати сліди крадіжки з магазину.

Чоловік ніде не працює, натомість полюбляє випити і через цю згубну пристрасть не раз притягувався до адміністративної відповідальності. Цього ж разу дружба із «зеленим змієм» призвела до криміналу. Аби роздобути випивку, вирішив скоїти крадіжку з магазину, який спеціалізується на продажі лікеро-горілчаних виробів. До торгового закладу подався пізно ввечері. Зламавши захисні ролети на вітрині та вибивши скло, злодій забрав з прилавку декілька пляшок спиртного. А коли вже зібрався йти, підпалив жалюзі. Пожежа спалахнула миттєво. Орієнтовний збиток, завданий полум’ям, наразі оцінюють у понад десять тисяч гривень.

За подвійний злочин 39-річному чоловікові доведеться відповісти. Щодо нього розпочато кримінальні провадження за двома статтями Кримінального кодексу України – крадіжка (частина 3 статті 185) та замах на умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу (стаття 15 та частина 2 статті 194). Триває досудове розслідування.

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ