Обласний фестиваль-форум для обдарованої молоді «Гордість і надія Тернопілля»

Обласний фестиваль-форум для обдарованої молоді «Гордість і надія Тернопілля»

15.05.14 13:43 0 770
Фестиваль-форум для обдарованої учнівської молоді області «Гордість і надія Тернопілля» відбудеться 19 травня о 15.00 в приміщенні сесійної зали Тернопільської облради. Захід проводиться з ініціативи та сприяння голови обласної державної адміністрації Олега Сиротюка.

Мета фестивалю-форуму - стимулювання, підтримка та заохочення обдарованої і талановитої молоді Тернопільщини і проходить він щороку у квітні-травні. Переможці обласних етапів Всеукраїнських олімпіад з базових навчальних дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України і Всеукраїнських конкурсів фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, а також учнівська молодь, яка має високі результати в галузі позашкільної освіти, отримають цінні подарунки чи премії голови обласної державної адміністрації.

Цього року нагороди отримають 48 кращих учнів у 12 номінаціях.

Довідка: На Тернопільщині проводиться планомірна робота щодо підтримки талановитих дітей та молоді, створення умов для їх інтелектуального, культурного розвитку. Зокрема, в області сформовано регіональну мережу ЗНЗ “Школа майбутнього” з 25 закладів. В усіх районах області та в м. Тернополі відкрито заклади освіти для обдарованих дітей: 16 гімназій, 10 ліцеїв, 3 колегіуми, 14 спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням окремих навчальних дисциплін.

Реалізації завдань щодо охоплення учнівської молоді організованим змістовним дозвіллям, розвитку їх здібностей також сприяє діяльність 47 позашкільних навчальних закладів різних напрямів та профілів, серед яких 26 будинків школяра (центрів позашкільної роботи), 11 станцій та центрів технічної творчості, 4 еколого-натуралістичні центри, хорова школа, школа народних ремесел, 2 центри туризму і краєзнавства.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ