Олексій Кайда: "Зараз маємо не говорити про вибори, а дбати про збереження Української держави"

Олексій Кайда: "Зараз маємо не говорити про вибори, а дбати про збереження Української держави"

15.05.14 10:39 0 765
"Зараз маємо не говорити про вибори, а дбати про збереження Української держави. Нині важливо, чи взагалі збережеться наша держава і чи взагалі українці в ній будуть жити. Аби зупинити свавілля на Донбасі, відшукати шляхи консолідації, необхідно розібратися із глибинними причинами виникнення цієї ситуації. Їх дві: українофобія та олігархат, який призвів до виникнення величезної соціяльної прірви між купкою дуже багатих осіб та величезною кількістю бідних громадян. Це дві проблеми які найбільше сконцентровані на Донбасі. Маємо насамперед робити кроки для того, аби збільшити принаймні до 60 відсотків кількість громадян, що належать до заможного середнього класу. Крім цього, маємо позбутися совєцьких стереотипів, символів, імперських дат. Маємо нарешті визначитися, чи ми хочемо повертатися в "совок", куди нас тягне Росія, чи ми хочемо йти в Европу з демократичними цінностями, а не олігархічними кланами". Про це 14 травня 2014 року, виступаючи перед учасниками круглого столу щодо врегулювання кризової ситуації в Україні, заявив заступник голови фракції ВО "Свобода" у Верховній Раді України Олексій Кайда.

Звертаючись до учасників заходу, націоналіст підкреслив, що зараз чітко зрозуміло: в нашій політиці присутній не лише внутрішній фактор, але й зовнішній. Зовнішній фактор це агресія Росії, це окупація українських земель Кремлем. "Тому представники усіх партій мають тут або визнати цей факт, або заперечити його – тоді ми можемо весті розмову далі. Але якщо будь-яка партія, громадська організація чи представник будь-якого регіону заперечують факт окупації українських територій, тоді потрібно визнати, що ті, хто так вважають, є представниками антиукраїнських сил", – підкреслив Олексій Кайда.

Парламентар констатував, що в Україні зараз розпочинаються етнічні чистки – на Донбасі переслідують українців, залякують, викрадають, катують, убивають тих, хто розмовляє українською, тих, хто захищає українські символи. "Депутат Горлівської міськради Володимир Рибак трагічно загинув, його катували, а згодом утопили тільки за те, що він захищав синьо-жовтий державний прапор. Є чимало фактів викрадень представників "Свободи" – викрадено довірених осіб кандидата на пост Президента України Олега Тягнибока, свободівців-членів окружних комісій.

Аби зупинити свавілля на Донбасі, відшукати шляхи консолідації, необхідно розібратись із глибинними причинами виникнення цієї ситуації. Передусім проблема полягає в українофобії, яку насаджували понад 360 років і яку нині продовжує насаджувати Росія, за допомогою геббельсівської пропаганди окуповуючи наш інформаційний простір. До цього призвела відсутність протягом усіх років незалежності України реальної державної підтримки всього українського. Друга проблема – це олігархічна економіка, яка призвела до виникнення величезної соціяльної прірви між купкою дуже багатих осіб та величезною кількістю бідних громадян. Ці дві проблеми найбільше сконцентровані на Донбасі. Маємо насамперед робити кроки для того, аби збільшити принаймні до 60 відсотків кількість громадян, що належать до заможного середнього класу. Крім цього, маємо позбутися совєцьких стереотипів, символів, імперських дат. Маємо нарешті визначитися, чи ми хочемо повертатися в "совок", куди нас тягне Росія, чи ми хочемо йти в Европу з демократичними цінностями, а не олігархічними кланами. Нам необхідно подолати соціяльну прірву і нарешті плекати українську силу, розбудовувати українську державу та наше військо", – підкреслив Олексій Кайда.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Луцьку вшанують жертв ...
Наступна новина: 14 травня 2014 року голова ...

КОМЕНТАРІ