На Житомирщині стартує соціальна акція

На Житомирщині стартує соціальна акція "Квартира під охорону"

15.05.14 08:06 0 783
Захистити помешкання жителів області та не дати злодіям жодних шансів – мета спеціальних профілактичних заходів міліції з попередження квартирних крадіжок. Сучасні технічні засоби, про які на прес-конференції журналістам розповів начальник УДСО при УМВС Петро Базюк, дозволяють надійно убезпечити оселі від сторонніх відвідувачів, а у разі зазіхань миттєво про це сповіщають для своєчасного реагування групи затримання.

Тема захисту осель від крадіжок завжди була по-особливому актуальною напередодні масових літніх відпусток. Цьогоріч резонансність питання – подвійна: в умовах загального погіршення ситуації в державі максимально убезпечити своє житло та майно від злочинних зазіхань просто життєво необхідно.

З 14 травня в області стартує соціальний проект «Квартира під охорону», ініціатором якого є Державна служба охорони. Серед визначальних умов проведення – зниження упродовж місяця вдвічі вартості монтажних робіт з обладнання помешкання громадян засобами охоронної сигналізації. Щомісячна абонентська плата охорони квартири становить 100 гривень, а будинку – в межах 200 гривень.

Про ефективність роботи Житомирського Управління Державної охорони при УМВС свідчать практичні результати, про які присутнім журналістам розповів начальник УДСО Петро Базюк. Так, нині майже 2,5 тисячі об’єктів усіх форм власності на території області перебувають під захистом підрозділу, близько 2,4 тисяч з них підключено до технічних засобів охорони.

- Загалом понад 1800 жителів області довірили нам безпеку своїх осель, - наголосив Петро Юрійович. – І ми виправдовуємо їх довіру – з початку року на жодному з охоронних об’єктів не допущено крадіжок. Щодоби на виконання охоронних функцій в області заступають 17 нарядів груп затримання у складі трьох озброєних співробітників міліції на спеціально оснащених автомобілях.

Одним з наочних і переконливих прикладів ефективності роботи міліціонерів УДСО є затримання у Коростенському районі озброєних нападників, які посеред ночі вдерлися до будинку приватного підприємця та, погрожуючи родині, почали вимагати грошей.

Водночас працівники Державної служби охорони при УМВС реагують і на повідомлення про кримінальні правопорушення, що надходять за номерами «102». З початку року групи затримання здійснили близько сотні виїздів та у 70 випадках затримали 80 правопорушників. За участі міліціонерів-охоронців оперативно розкрито 48 злочинів.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ