IMAX 3D vs RealD vs Dolby 3D

IMAX 3D vs RealD vs Dolby 3D

16.05.14 10:43 0 2027
Історія. З чого все почалося.

З давніх пір люди, в силу бінокулярності зору прагнули відобразити наш світ таким, яким ми його сприймаємо, тобто тривимірним. Перші успішні роботи, про які відомо на даний момент, ставляться до 19 - му віці. У 20-му столітті людство не зупинилося на статичних стереозображення. Кіноіндустрія стала розвиватися шаленими темпами і для додавання родзинки, почали знімати перші фільми в 3D, використовуючи анагліф.Технологія увазі використання двох камер, для відображення використовується колірне кодування. Вона досить швидко завоювала популярність в силу простоти реалізації : для перегляду необхідно цветокодірованное кіно і окуляри зі світлофільтрами червоного і синього кольору. Показувати таке кіно можна в будь-якому кінотеатрі. Зараз такі фільми можна дивитись і на комп'ютері. Головним мінусом цієї технології є неповна передача кольору.
Далі були різні технології попеременного перекривання очі, але вони складні і не так цікаві, про їх історію як-небудь іншим разом.

Сьогодення.

В даний момент на ринку присутня три основних технології відображення 3D в кінотеатрах, дві з яких засновані на поляризації, третя є еволюцією технології анагліфів: IMAX 3D, RealD і Dolby 3D.

IMAX 3D
Технологія з'явилася перша з популярних зараз, перші фільми були випущені ще в минулому столітті. Для створення тривимірності використовуються лінійна поляризація фільму і спеціальні окуляри. «+» Великий плюс IMAX- технології полягає у використанні 70 - і мм плівки і, відповідно, великому розширенні зображення.
«-» Мінусом лінійної поляризації є втрата тривимірності при найменших нахилах голови вправо і вліво.

RealD
Це друга технологія, побудована на поляризації. На відміну від IMAX, тут використовується кругова поляризація світла і використовуються відповідні очки. Так само є версія з збільшеним розширенням RealD XL, в Росії відома як SuperD .
«+» Плюсом технології є можливість невеликого нахилу голови без втрати тривимірності картинки.
«-» Менше, порівняно з IMAX, розширення.

«+ + » Плюси поляризації: дешеві окуляри, тому їх немає сенсу робити вандалостійкими і важкими.
«-» Мінуси поляризації : для того, щоб екран не міняв поляризацію зображення, необхідно дороге покриття з срібла; яскравість зображення зменшується через те, що поляризаційний екран знаходиться перед проектором і блокує частину світлового потоку.

Dolby 3D
Технологія побудована на ефекті змішування зображень з різними довжинами хвиль. Для цього використовуються спеціальні окуляри і проектор зі спеціальним обертовим світлофільтром. Детальніше про технологію Dolby 3D читайте тут: www.dcinex.com.ua/catalog/3d-sistemy-dolby-3d

«+ » Технологія простіша для встановлення в кінотеатрах, тому що не вимагає особливої ​​підготовки екрана. Яскравість картинки при цьому практично не страждає.
«-» Окуляри для перегляду досить дорогі, тому їх роблять важкими і вандалостійкими.

Uzinform
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 127)
Попередня новина: Взуття Timberland
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ