Арсеній Яценюк: Ключове завдання - мир і спокій у державі, який треба забезпечити політичними і дипломатичними заходами

Арсеній Яценюк: Ключове завдання - мир і спокій у державі, який треба забезпечити політичними і дипломатичними заходами

16.05.14 10:29 0 682
«Ми не зійдемо зі шляху, який передбачає єдність країни, децентралізацію влади, внесення змін до Конституції, обрання нового легітимного Президента і європейську інтеграцію України», - сказав Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час Першого загальноукраїнського круглого столу національної єдності в Києві у середу, 14 травня.

«Перед нами стоїть надскладне історичне завдання – зберегти мир і спокій в Україні, зберегти Україну як єдину, цілісну державу, забезпечити кожній людині в нашій державі право на гідне життя», - сказав він.

За словами Арсенія Яценюка, «складно назвати більш драматичний період, коли ми зустрічалися з такими викликами»: «Започаткування національного діалогу є дуже важливим, тому що на нас лежить відповідальність за долю 45-мільйонної держави, яка знаходиться в центрі Європи».

Глава Уряду підкреслив, що ключове завдання зараз - мир і спокій в державі, який «може і повинен бути забезпечений політичними і дипломатичними заходами»: «Ми будемо вести діалог з усіма, хто не має зброї в руках, хто не стріляє і не вбиває мирних громадян, а працює виключно на єдність української держави».

Уряд України, наголосив Прем’єр-міністр, готовий виконувати завдання, які будуть напрацьовані в результаті цього загальнонаціонального круглого столу єдності: «Зараз перша ціль – безпека людини. Люди стали боятися виходити на вулицю, спілкуватися одне з одним, боятися за своє майбутнє, за свою родину, сім'ю, країну і за те, що буде завтра».

Вирішити це, за його словами, необхідно не тільки через реформу правоохоронної системи, що є одним із ключових завдань Уряду, «але й через спілкування і діалог, щоб Київ почув Донецьк, Донецьк почув Львів, щоб вся країна не просто слухала, але прислухалася один до одного»: «Ми це завдання повинні разом виконувати».

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екстра-ліга. 1/2 фіналу. ...
Наступна новина: Голова Львівської ОДА ...

КОМЕНТАРІ