На Хмельниччині національний День Свиноферми 2014

На Хмельниччині національний День Свиноферми 2014

16.05.14 13:22 0 1741
На базі ТОВ «Камчатка» села Радошівка Ізяславського району компанія «Дикун» (м.Умань Черкаської області) та Асоціація свинарів України 14 травня провели Національний День Свиноферми 2014. На захід прибули представники сільськогосподарських підприємств, фермерських господарств, українських фірм та представництв іноземних компаній в Україні, які пов’язані зі свинарством.

Учасників заходу привітав заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Андрій Дикун. У своєму виступі Андрій Євгенович подякував організаторам та господарям заходу за можливість зібратися практикам галузі свинарства та обговорити існуючі проблеми, окреслити шляхи їх вирішення та поділитися власним досвідом ведення справи. Він поділився тими планами, напрацюваннями які має Міністерство аграрної політики та продовольства України і на яку підтримку очікує Міністерство від представників бізнесу в галузі свинарства. Зокрема посадовець наголосив, що найболючішим питанням на залишається формування ринку землі в Україні. А.Дикун зазначив, що Міністерство виступає за довгострокову оренду, а не за продаж земель сільськогосподарського призначення. Одним із основних завдань, яке стоїть перед відомством – співпраця з аграрним бізнесом. На для Міністерства, наголосив Андрій Євгенович, важливо не стільки отримати від представників аграрного бізнесу ідеї та пропозиції, скільки отримати проекти потрібних рішень. Для цього вже працюють профільні робочі групи. Влада відкрита і готова до співпраці.

З роботою ТОВ «Камчатка» учасників Національного Дня свиноферми ознайомив заступник директора товариства Руслан Писаренко. Він зокрема зазначив, що на даний час на підприємстві утримується 600 свиноматок. Кількість відлучених поросят на одну свиноматку по товариству становить 28,2 голови. Вага при відлученні (24-й день) становить 7,3 кг. Середньодобовий приріст на дорощування – 460 грам.

Також перед учасниками заходу виступили: консультант, незалежний спеціаліст ТОВ «Ют-Агро» Юрій Тітечко, регіональний представник компанії HERMITADGE GENETIKS Геннадій Чернецький, президент Асоціації свинарів України Артур Лоза, технічний консультант фірми БІОМІН Сергій Шпортько, спеціаліст ТОВ «Біовета Україна» Павел Раска, лікар ветеринарної медицини, технічний менеджер ветеринарного відділу компанії «Берінгер Інгельхайм Україна» Ігор Антонів.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У дитячих таборах на ...
Наступна новина: Затверджено зміни до ...

КОМЕНТАРІ