На Хмельниччині профспілки – завжди на захисті працюючих

На Хмельниччині профспілки – завжди на захисті працюючих

16.05.14 12:52 0 1150
Про роботу Федерації профспілок області, профспілкових організацій щодо захисту трудових та соціально-економічних прав членів профспілок в сучасних умовах йшлося під час зустрічі її учасників під керівництвом Геннадія Харьковського. Участь у зібранні також взяв і заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко. У ході заходу порушено чимало важливих питань, що стосуються захисту прав працівників усіх галузей економіки Хмельниччини.

Представляючи профспілкові організації, які об'єднують членів профспілок незалежно від приналежності їх до політичних партій, громадських організацій, статі, національності, мови, ставлення до релігій, Федерація профспілок області підтверджує свою волю до побудови в Україні правової і соціальної держави, в якій буде забезпечено реалізацію прав людини, дотримання принципів соціальної справедливості.

Як зазначив Геннадій Харьковський, профспілки виступають категорично проти сепаратизму та розколу України.

Профспілкові організації стурбовані тим, що внаслідок економічної кризи, руйнівних процесів в політичній та економічних сферах, втраті ринків збуту, скорочується виробництво, зростає безробіття, заборгованість із заробітних плат, значно підвищуються ціни на газ, продовольчі товари, ліки, зростають тарифи на житлово-комунальні послуги та інше.

Як наголосив голова профспілок області, Рада Федерації активно підтримує антикризові заходи щодо детінізації економіки, відновлення справедливості в оподаткуванні доходів. Поряд з цим, вважає неприпустимим, що «затягуються паски» в першу чергу у вчителів, працівників охорони здоров'я, бібліотекарів, державних службовців нижчої ланки, заморожуються заробітні плати людей найманої праці з мінімальними доходами, пенсії, соціальні виплати ветеранам, сім'ям, які мають або збираються народжувати дітей.

Перед ФП області, профспілками наразі вкрай важливо сконцентрувати зусилля всіх ланок на жорсткому забезпеченні дотримання трудових прав, передусім на безпеку праці, своєчасну і повну її оплату, соціальне страхування працівників та інше.

Першочерговим завданням на шляху намічених цілей є забезпечення укладання нової обласної територіальної угоди, колективних договорів.

Володимир Кальніченко зазначив, що враховуючи умови, в яких знаходиться держава в цілому і область зокрема, стан соціальних виплат як з державного, так місцевих бюджетів потребує надзвичайної уваги. Хоча зважаючи на соціально-політичну ситуацію, протягом чотирьох місяців цього року збережено позитивні тенденції щодо нарощування доходів як обласного, так і бюджету області в цілому.

«Головне завдання, яке стоїть - не допустити зменшення заробітної плати. Для забезпечення надходжень основного бюджетоутворюючого джерела надходжень місцевих бюджетів – податку на доходи фізичних осіб, треба в першу чергу працювати над збільшенням рівня середньомісячної заробітної плати в області завдяки тих галузей економічної діяльності, де рівень оплати праці найманих працівників менший мінімального рівня», - зауважив посадовець.

За словами Володимира Ілліча, всі зауваження та побажання, які були висловлені доповідачами Ради Федерації, будуть обов’язково враховані у роботі облдержадміністрації.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Крамничка з антитілами

КОМЕНТАРІ