Журналістці Христині Бердинських вручили премію О. Кривенка за людяність та професіоналізм

Журналістці Христині Бердинських вручили премію О. Кривенка за людяність та професіоналізм

16.05.14 10:40 0 929
15 травня, у приміщенні філософсько-богословського факультету Українського католицького університету нагородили одинадцятого лауреата премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» журналістку Христину Бердинських.

Журі відзначило її авторський соціальний проект «Єлюди – Maidaners», героями якого були звичайні учасники Євромайдану.

Про це повідомляє кореспондент IA ZIK

Як зазначив під час вручення премії відомий журналіст, автор проекту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані, Христина Бердинських отримала нагороду саме за людяність і професіоналізм. Вона «у тому пеклі, катастрофі, сажі на Майдані знаходила дивовижних і світлих людей».

«Лауреатами премії часто були люди, які за свої заслуги були гідні нагороди. Були і люди, які зробили якусь річ, що недооцінили раніше. Ці страшні півроку поклали на журі, що визначала лауреатів, величезну відповідальність. Серед журналістів були герої, які йшли під кулі, які були у пеклі Майдану, але звідти повертались. Були і люди, яких на тлі виклику можна назвати святенниками журналістики. Христина Бердинських отримала нагороду за те, що пройшла Майдан і залишилася людиною», – зазначив Вахтанг Кіпіані.

Під час нагородження Христина Бердинських зізналася, що для неї це надзвичайна подія у житті. Вона розповіла, що 22 листопада закінчилася її кар’єра у журналі «Кореспондент». Саме в цей період і розпочався Майдан.

Протягом місяця вона ходила на Майдан і працювала на іноземні ЗМІ, які просили висвітлювати політичний аспект подій, але за словами лауреатки, вона бачила, що найцікавішим є людський фактор. Саме тому 20 грудня створила у Фейсбуці спільноту «Єлюди – Maidaners» і почала публікувати історії про звичайних майданівців.

Через місяць одна жінка запропонувала Христині перекладати ці історії на англійську. На той час у журналістки було опубліковано 60 розповідей про людей, тому вона вирішила просити допомоги у волонтерів-перекладачів. За дві години на її допис у соцмережі відгукнулось 170 осіб. Таким чином з’явилось 17 іншомовних сторінок «Єлюди – Maidaners» у Фейсбук.

Тепер Христина їздить по південних і східних містах та пише про людей, які виступають за єдність України.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі відбулося ...
Наступна новина: Взуття Timberland

КОМЕНТАРІ