У ЛНУ ім. І. Франка дебатували кандидати на посаду ректора – Мальський і Сухий

У ЛНУ ім. І. Франка дебатували кандидати на посаду ректора – Мальський і Сухий

16.05.14 12:18 0 690
У ЛНУ імені Івана Франка відбулися відкриті дебати між претендентами на посаду ректора університету. Участь у дебатах взяли два кандидати – завідувач кафедри новітньої історії України історичного факультету, професор Олексій Сухий та колишній декан факультету міжнародних відносин університету, екс-посол України у Польщі Маркіян Мальський.

Про це 15 травня повідомив кореспондент IA ZIK.

Обидва кандидати в ректори мають поважний досвід роботи в цьому університеті. Олексій Сухий працює в університету 34 роки, пройшов шлях від асистента кафедри до професора та завідувача кафедри. Маркіян Мальський також пройшов всі щаблі кар’єри у виші – від лаборанта кафедри до заслуженого професора, завідувача кафедри та декана факультету міжнародних відносин.

Претенденти на посаду ректора коротко представили свої програми розвитку університету.

Як зазначив О.Сухий, його бачення – університет має розвиватися як провідний науковий центр, водночас бути мобільним навчальним закладом та реагувати на всі процеси сьогодення. «Потрібно розвивати фундаментальні дослідження, водночас активно працювати в практичній площині – співпрацювати з бізнесом», – зауважив О.Сухий.

М.Мальський також зазначив, що його програма розвитку університету передбачає, що на стару класичну місію Львівського університету як провідного навчального закладу накладаються нові глобалізаційні виклики. «Одна з місій університету – бути відкритим майданчиком для обміну думками, гострих дискусій», – вважає М.Мальський.

Щодо команди, з якою вони мають намір розвивати виш, кандидати в ректори не дали конкретної відповіді та не назвали жодних прізвищ, посилаючись на етичні міркування.

«Є достатня кількість активних, амбітних, кваліфікованих викладачів, молоді, яка і буде у складі моєї команди», – заявив Мальський, зазначивши, що формуватиме команду у тісній співпраці з університетським середовищем.

«Моя команда – весь колектив Львівського університету, люди, які одержимі робити багато добрих справ для університету», – зазначив Сухий, зауваживши, що робитиме ставку на молодь.

Щодо планів, які планують впровадити у перший рік роботи у виші, О.Сухий розповів про наміри посилити співпрацю з місцевою владою, Мальський наголосив на потребі участі університету у всіх міжнародних програмах та проектах ЄС.

Йшлося під час дебатів і про контроль за фінансовими потоками в університеті.

Професор Мальський пропонує впровадити онлайн контроль руху коштів, публічні обговорення формування бюджету університету.

О.Сухий наголосив на потребі фінансового аудиту у виші. «На засіданні ректорату потрібно розглядати не формальні питання, а контролювати фінансові справи», – переконаний кандидат в ректори.

Зазначимо, 27 травня має відбутися конференція трудового колективу Львівського національного університету ім. Івана Франка, на якій планується обрати нового ректора. До участі у виборах зголосилось семеро кандидатів.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Попередження про підйоми ...

КОМЕНТАРІ