Сьогодні святкують Міжнародний день сім’ї

Сьогодні святкують Міжнародний день сім’ї

16.05.14 15:51 0 677
Щороку 15 травня у системі Організації Об’єднаних Націй святкують Міжнародний день сім’ї.

У 1989 році Асамблея ООН проголосила 1994 рік Міжнародним роком сім’ї. Мета, пише Вікіпедія, – поглиблення розуміння питань родини, об’єднання можливостей різних країн для вирішення всіх найсерйозніших питань, пов’язаних із сім’єю. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним становищем родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.

Отже, 20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім’ї, який відзначається щороку 15 травня. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім’ї, єдність всієї людської сім’ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Сім’я як основний елемент суспільства була і залишається берегинею людських цінностей, культури та історичної спадкоємності поколінь, чинником стабільності і розвитку. Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу.

У всі часи за відношенням держави, а також за становищем родини в суспільстві судили про розвиток країни. Це тому, що щасливий союз сім’ї і держави – необхідна запорука процвітання і добробуту її громадян.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк привітав співвітчизників із Днем сім’ї.

«Для людини немає нічого святішого за сім’ю. Саме в родинному колі ми формуємося як особистості, тут нам прищеплюють любов до ближнього і рідної землі. У сім’ї ми збагачуємося скарбами попередніх поколінь, переймаємо цей безцінний духовний спадок, щоб передати своїм дітям.

У нинішньому динамічному світі сім’я не лише не втратила сакрального значення, а і набула ще більшої цінності. Родинне тепло дає нам всім відчуття безпеки, любові та розуміння», – йдеться у вітанні, інформує прес-служба КМУ.

Яценюк побажав усім українським сім’ям злагоди та щастя, благополуччя і впевненості у завтрашньому дні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області до ...
Наступна новина: Чернігів: Дітям знати свої ...

КОМЕНТАРІ