Львівщина готова прийняти переселенців зі Східної України, – ЛОДА

Львівщина готова прийняти переселенців зі Східної України, – ЛОДА

16.05.14 12:29 0 635
Львівщина готова допомагати тимчасово влаштовуватись на проживання не тільки переселенцям з Криму, але й зі східних та південних регіонів України – зокрема, з Луганської, Донецької та Одеської області.

Про це під час засідання регіонального штабу з координації роботи з переселенцями при Львівській облдержадміністрації заявила голова ЛОДА Ірина Сех, передає прес-служба облдержадміністрації.

« ми маємо другу хвилю переселенців, які бажають тимчасово проживати на Львівщині. Вже зголосилися 197 осіб з Донецької та 120 осіб з Луганської областей. Переселяються переважно громадські діячі, інтелігенція, журналісти, науковці, тобто ті люди, які мають чітку громадянську позицію. За це вони зазнають утисків у зв’язку із ситуацією на Сході й змушені переселятись в інші регіони України», – повідомила Ірина Сех.

Водночас вона наголосила, що влада Львівщини повинна допомогти їм тут влаштуватись, адже «завдяки свідомим громадянами можна допомагати тим людям, які все ще залишаються на окупованих територіях».

Саме з цією метою до роботи координаційного штабу залучили переселенку з Донецької області Галину Олійникову, яка буде безпосередньо співпрацювати з облдержадміністрацією та переселенцями з Донецька та Луганська.

Також до координаційного штабу долучили й департамент міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації, оскільки вже неодноразово міжнародні організації та консульства пропонували свою допомогу.

Під час засідання департаменти та служби запевнили, що надають всю можливу допомогу й готові до другої хвилі переселенців. Як зазначив директор департаменту соціального захисту населення Василь Мартиняк, Львівщина зможе прийняти ще до 5 тис. переселенців.

«Львівщина готова допомагати цим людям з житлом, харчуванням, працевлаштуванням, медичним обслуговуванням, пенсійними та соціальними виплатами, а також влаштуванням дітей та студентів у навчальні заклади області. Проте аби отримувати таку допомогу, обов’язково необхідно звернутись у координаційний штаб або в департамент соціального захисту ЛОДА, зареєструватись та зголоситись на отримання тої чи іншої допомоги», – підсумувала Ірина Сех.

Нагадаємо, на Львівщині працює «гаряча» телефонна лінія, на яку можуть звернутись мешканці південно-східних областей України та АР Крим, які хочуть переїхати на тимчасове проживання у Львівську область. Також приймаються дзвінки від галичан, які готові прихистити у себе переселенців. «Гаряча» лінія працює у цілодобовому режимі. Телефони – 0-800-501-727, 097-227-30-67, 050-887-03-47.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Профспілки Туреччини ...
Наступна новина: Товаровиробники Житомирщини ...

КОМЕНТАРІ