Першочергові питання реформи місцевого самоврядування в Україні обговорювали на урядовому селекторі Віце-прем'єр-міністра України В.Гройсмана

Першочергові питання реформи місцевого самоврядування в Україні обговорювали на урядовому селекторі Віце-прем'єр-міністра України В.Гройсмана

16.05.14 12:34 0 659
В Україні вже давно назріла потреба реформи місцевого самоврядування, адже децентралізація владних повноважень надасть більше самостійності регіонам, дозволить ефективно використовувати кошти та природні ресурси. Питання організації громадського обговорення питань децентралізації влади обговорювали на відеоселекторній нараді, яку провів віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман. У волинській студії участь у нараді взяли перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев, Луцький міський голова Микола Романюк.

Як повідомив Віце-прем'єр-міністр, 1-го квітня вже затверджено Концепцію реформи місцевого самоврядування. Відповідно до документа, в Україні функціонуватиме трирівнева система адміністративно-територіального устрою, а саме: регіони, райони, громади. Він також наголосив, що передбачається й зменшення кількості районів в областях, їх будуть укрупнювати задля більш ефективного управління. В свою чергу, центральна влада буде максимально сприяти процесам децентралізації на місцях. Районам зі слабкою чи нерозвиненою соціально-економічною інфраструктурою буде надаватися державна підтримка.

Окрім того, Володимир Гройсман підкреслив, що на місцях люди будуть обирати владу. В свою чергу обранці призначатимуть виконавців, які будуть відповідати перед громадою і державою. Наглядові й контролюючі функції виконуватиме представник держави в регіоні.

За словами посадовця, передбачається, що у місцеві бюджети може бути передано до 25% податку на прибутки фізичних осіб.

Віце-прем'єр-міністр наголосив, що громадське обговорення, яке розпочинається в Україні, необхідне для узагальнення пропозицій з регіонів, напрацювання плану дій реформи місцевого самоврядування.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ