У Львівській області шкідливе обприскування

У Львівській області шкідливе обприскування

16.05.14 14:57 0 773
Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації стурбований екологічною ситуацією, що виникла у Жовківському районі в зв?язку з безвідповідальною діяльністю фермерів. Як повідомили Департамент, нещодавно поблизу смт. Куликів працівники господарства обприскали інсектицидом – найбільш небезпечною отрутою серед пестицидів, поля з ріпаком.

Про проведення таких робіт мешканців, зокрема місцевих бджолярів, не попереджали. Внаслідок такої людської халатності загинуло чимало медоносних комах і невідомо скільки ще загине. Адже, при потраплянні до гнізда отруйного нектару та пилку гине велика частка бджіл молодого віку, а ті, що залишились – викидають мертвий розплід. При хімічному токсикозі бджолині матки припиняють відкладання яєць і нерідко також гинуть.

Фермери, мабуть, забули, що бджоли – це єдині у світі комахи, що опосередковано беруть участь у підтримці біологічної розмаїтості флори й фауни, а так само у виробництві багатьох видів натуральної продукції. До 30% усього продовольства, використовуваного людиною, виробляється завдяки запиленню бджолами.

Обпилювальна діяльність бджіл підтримує видову розмаїтість на Землі, будучи найважливішим чинником існування рослинності в цілому. Загальний руйнівний механізм простий: зникають бджоли – припиняється запилення рослин. Зникають рослини – вимирають всі види тварин.

Департамент екології та природних ресурсів з метою недопущення у майбутньому такої безвідповідальності працівників сільського господарства та притягнення винних осіб до відповідальності звернувся до Державної екологічної інспекції у Львівській області, Головного управління Держсанепідслужби у Львівській області, Державної інспекції сільського господарства у Львівській області та голови Куликівської селищної ради.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина підтримує ...
Наступна новина: Цьогоріч у Львові ...

КОМЕНТАРІ