У Львівській області 15 травня – Міжнародний день сім’ї

У Львівській області 15 травня – Міжнародний день сім’ї

16.05.14 17:47 0 710
Завтра відзначають Міжнародний день сім’ї. Це свято запроваджене в 1993 році Генеральною Асамблеєю ООН, щоб об’єднати родини всього світу та привернути увагу громадськості до вирішення проблем сучасної сім’ї.

В Україні для поліпшення репродуктивного здоров’я населення діє служба планування сім’ї, основним завданням якої є надання інформаційних послуг населенню щодо народження здорової та бажаної дитини, пропагування здорового способу життя, впровадження контрацепції, виховання почуття відповідального батьківства та відповідальності за особистий стан здоров’я.

На Львівщині служба планування сім’ї та охорони репродуктивного здоров’я представлена 26 кабінетами планування сім’ї кожної ЦРЛ, міським центром планування сім’ї м. Львова та кабінетами планування сім’ї в медичних установах м.м. Львова, Дрогобича, Стрия. Ведучою установою служби є Львівський обласний центр репродуктивного здоров’я населення, який надає спеціалізовану медичну допомогу з питань планування сім’ї та збереження репродуктивного здоров’я населення.

«В кожній сім’ї наступає момент, коли чоловік та дружина бажають народити дитину. Тоді майбутні батьки розуміють, що підготовка до материнства – важливий етап. Проте, щоб малюк народився здоровим, до вагітності треба готуватися задовго до зачаття. За 3–6 місяців до запланованої вагітності подружжю необхідно звернутись до сімейного лікаря, акушер-гінеколога, уролога та пройти певні обстеження, а також при потребі отримати консультації вузьких спеціалістів», — зауважує головний позаштатний спеціаліст з репродуктивного здоров’я та планування сім’ї Департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Марія Малачинська.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ