Ірина Сех просить в.о. Міністра оборони України сприяти в ідентифікації та поверненні на рідну землю тіл загиблих льотчиків

Ірина Сех просить в.о. Міністра оборони України сприяти в ідентифікації та поверненні на рідну землю тіл загиблих льотчиків

16.05.14 15:11 0 637
Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех звернулася до в.о. Міністра оборони України Михайла Коваля з проханням посприяти якнайшвидшому проведенню ідентифікації та поверненню додому тіл військовослужбовців 16 окремої бригади армійської авіації, які загинули в Слов’янську, виконуючи бойове завдання.

Як йдеться у зверненні Ірини Сех, уже минуло 12 днів від загибелі льотчиків вертолітної ескадрильї 16 окремої бригади армійської авіації 8 армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України під час антитерористичної операції в Слов’янську Донецької області.

«Ці військові служили в бригаді, яка дислокується в Бродах на Львівщині. Переважно тут живуть їхні сім’ї, які вже багато днів оплакують загиблих, хоча ще не отримали офіційних висновків про смерть своїх чоловіків чи синів та не мають змоги їх поховати.

Як мені відомо, процес затягується, оскільки не проведено ідентифікації всіх останків, зокрема не відбулося експертизи ДНК. Через це вже впродовж 12 днів ми не можемо поховати загиблих військових, віддавши їм належну шану за християнськими традиціями.

Прошу зважити також на моральний стан родичів загиблих, які з одного боку повідомлені про смерть найближчих людей і водночас не мають офіційного підтвердження, а відтак навіть намагаються їх розшукувати», – зазначає голова ОДА.

Вона просить Михайла Коваля сприяти якнайшвидшому проведенню ідентифікації та поверненню додому тіл льотчиків, які загинули в Слов’янську, виконуючи бойове завдання. «Львівська облдержадміністрація готова сприяти в цій справі, наскільки це можливо. Львівщина хоче гідно попрощатися зі своїми героями, які віддали життя, захищаючи Українську державу», – йдеться у зверненні.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ