«Остаточне рішення щодо призначення кандидатури ректора Львівської національної музичної академії прийматиме Міністр культури України»

«Остаточне рішення щодо призначення кандидатури ректора Львівської національної музичної академії прийматиме Міністр культури України»

16.05.14 13:37 0 1082
Заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний зустрівся з викладачами та студентами Львівської національної музичної академії імені М.Лисенка. Зазначимо, що зустріч відбулась з ініціативи Львівської ОДА, з метою вивчення позиції усіх сторін конфлікту, пов’язаного з результатами нещодавніх виборів ректора цього навчального закладу.

Загалом, викладачі та студенти, присутні на зустрічі, наголошували, що знають Ігоря Пилатюка як чесну та порядну людину, за якого Музична академія набула значного розквіту. Також вони не вбачають жодних дій чинного керівника, пов’язаних із зловживанням службовим становищем, кумівством чи тиском на студентів і співробітників.

Юрій Підлісний озвучив позицію іншої сторони конфлікту, яку було викладено під час зустрічі голови Львівської ОДА із ініціативною групою студентського самоврядування Львівської національної музичної академії. Зокрема, він зазначив, що представники студентства категорично не погоджуються з переобранням на посаду ректора Ігоря Пилатюка, який свого часу був довіреною особою Віктора Януковича та, за їх словами, неодноразово звинувачувався у корупції, проявляв авторитарний стиль управління навчальним закладом.

«У цій ситуації необхідно почути думки обох сторін. Тут не варто говорити про мотиви тих чи інших людей – головним мають бути лише факти. Емоції у даному випадку лише шкодять об’єктивній оцінці ситуації», – зазначив Ю.Підлісний.

Заступник голови облдержадміністрації звернув увагу, що остаточне рішення про призначення кандидатури Ігоря Пилатюка на посаду ректора Львівської національної музичної академії прийматиме Міністр культури України. І рішення трудового колективу, на зборах якого більшістю голосів було переобрано І.Пилатюка, є дорадчим для Міністра.

Він також звернув увагу, що не відстоюватиме інтереси жодної зі сторін. «Я підтримую автономію кожного вищого навчального закладу. Саме тому, поважаючи рішення трудового колективу, вважаю недопустимим втручатись у вирішення питань щодо призначення чи звільнення ректора», – зазначив Ю.Підлісний.

Заступник керівника області висловив побажання, щоб в подальшому усі виконавські конкурси, вступна кампанія та інші закриті заходи Львівської національної музичної академії відбувались із застосуванням відеофіксації. На його думку, це дозволить убезпечити вищий навчальний заклад від різноманітних звинувачень у корупції чи лобіюванні інтересів.

Також Юрій Підлісний наголосив на недопустимості жодних репресій відносно представників ініціативної групи з викладачів та студентів, які відкрито виступили проти керівника Музичної академії.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ