У Львівській області Ірина Сех представила координатора з тимчасового переселення мешканців Донецька і Луганська

У Львівській області Ірина Сех представила координатора з тимчасового переселення мешканців Донецька і Луганська

16.05.14 11:16 0 622
Під час засідання регіонального штабу з координації роботи з переселенцями при облдержадміністрації голова Львівської ОДА Ірина Сех повідомила про готовність Львівщини допомагати тимчасово влаштовуватись на проживання не тільки переселенцям з Криму, але й зі східних та південних областей України. Йдеться про Луганську, Донецьку та Одеську області.

« ми маємо другу хвилю переселенців, які бажають тимчасово проживати на Львівщині. Вже зголосилися 197 осіб з Донецької та 120 осіб з Луганської областей. Переселяються переважно громадські діячі, інтелігенція, журналісти, науковці, тобто ті люди, які мають чітку громадянську позицію. За це вони зазнають утисків у зв’язку із ситуацією на сході й змушені переселятись в інші регіони України», – повідомила Ірина Сех.

Водночас вона наголосила, що ми повинні допомогти їм тут влаштуватись, адже завдяки свідомим громадянами зможемо координувати та допомагати тим людям, які все ще залишаються на окупованих територіях.

Саме з цією метою до роботи координаційного штабу долучено переселенку з Донецької області Галину Олійникову, яка буде безпосередньо співпрацювати з облдержадміністрацією та переселенцями з Донецька та Луганська.

Також до координаційного штабу долучили й департамент міжнародного співробітництва та туризму облдержадміністрації, оскільки вже неодноразово міжнародні організації та консульства пропонують свою допомогу.

Під час засідання департаменти та служби запевнили, що всю можливу допомогу надають й готові до другої хвилі переселенців. Як зазначив директор департаменту соціального захисту населення Василь Мартиняк, Львівщина зможе прийняти ще до 5 тис. переселенців.

«Львівщина готова допомагати переселенцям з житлом, харчуванням, працевлаштуванням, медичним обслуговуванням, пенсійними та соціальними виплатами, а також влаштуванням дітей та студентів в навчальні заклади області. Проте, аби отримувати таку допомогу, обов’язково необхідно звернутись в координаційний штаб або в департамент соціального захисту ЛОДА, зареєструватись та зголоситись на отримання тої чи іншої допомоги», – підсумувала Ірина Сех.

Нагадаємо, на Львівщині працює «гаряча» телефонна лінія, на яку можуть звернутись бажаючі переїхати на тимчасове проживання у наш регіон мешканці південно-східних областей України та АР Крим. Також приймаються дзвінки від галичан, які готові прихистити у себе переселенців. «Гаряча» лінія працює у цілодобовому режимі 0-800-501-727

а також 097-227-30-67, 050-887-03-47 – з 9:00 до 18:00 години у робочі дні

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Аеропорт ...
Наступна новина: В Луцьку відкриття ІІ ...

КОМЕНТАРІ