У Львові свободівець Іван Лещишин вимагає не допустити незаконної забудови на Сихові

У Львові свободівець Іван Лещишин вимагає не допустити незаконної забудови на Сихові

16.05.14 18:20 0 694
Депутат Львівської міської ради Іван Лещишин та чимала кількість мешканців Сихова виступили категорично проти будівництва торгового центру на території скверу і відпочинкової зони у мікрорайоні "Санта-Барбара". Тепер свободівець вимагає перегляду усіх рішень, які стали підставою для початку будівельних робіт. Відповідний депутатський запит Іван Лещишин подав 15 травня 2014 року під час пленарного засідання Львівської міської ради.

Як заявив депутат, минулого тижня забудовники вмонтували дерев'яні стовпи, якими мали намір захопити увесь периметр скверу. Однак громада не дала продовжити будь-які роботи. "Ще на початку 2010 року було ухвалене рішення щодо надання дозволу на проєктування та будівництво торгового комплексу на місці скверу. Вже в липні того ж року департамент містобудування ЛМР висунув містобудівні умови та видав обмеження на забудову. На підставі цих дозволів, держархбудконтроль видав декларацію, тоді ж районна адміністрація дала дозвіл на проведення робіт і упорядкування будівельного майданчика. Очевидно, що ми спільно з громадою оскаржуватимемо усі ці рішення", – зазначив свободівець.

Депутат наголосив, що оскільки, цей сквер – це єдина відпочинкова площа в мікрорайоні "Санта-Барбара", де люди можуть прогулятись, а також він розташований відразу навпроти школи, де діти катаються на роликах та велосипедах, то боротьба з незаконними забудовниками триватиме. "Звертаюся до обласної прокуратури, держархбудконтролю і, зокрема, до департаменту містобудування ЛМР, який видав містобудівні умови на забудову скверу, щодо вжиття заходів для невідкладного перегляду правомірності усіх рішень, які стали підставою для забудови скверу на просп. Червоної Калини", – повідомив свободівець Іван Лещишин.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ