В Чернігівській області звернення до батьків

В Чернігівській області звернення до батьків

16.05.14 10:33 0 593
За статистикою, щорічно на Чернігівщині за участю дітей трапляється більше ста надзвичайних подій, внаслідок яких гинуть або одержують травми десятки малюків і підлітків.

Особливо загострюється ситуація у період канікул, коли батьки не завжди належним чином контролюють дитячі розваги.

Основними причинами надзвичайних подій за участю дітей є небезпечні ігри з вогнем, вибухо-, пожежонебезпечними предметами та приладами, хімічними речовинами, ігнорування правил дорожнього руху, перебування біля водоймищ, вживання неїстівних грибів чи отруйних рослин тощо.

Так, поблизу с. Хибалівка Куликівського району, скориставшись відсутністю належного контролю з боку батьків, 4-річний хлопчик гуляв схилом біля р. Десна, аж раптом впав у воду та потонув. У с. Карильське Коропського району потонула у ставку 9-річна дівчина, яка без дозволу батьків з друзями пішла гратися до водойми.

У с. Линовиця Прилуцького району однин з дев’ятикласників десь знайшов і поклав у кишеню штанів ампулу з невідомою речовиною. Через деякий час ампула тріснула. Внаслідок витікання з її рідини, хлопець отримав опік ноги, а семикласниця, яка проходила поруч, отруїлася парами.

У с. Півнівщина Городнянського району 5-річний хлопчик з 1,5-річною сестрою залишившись наодинці вдома вигадали гру з сірниками та підпалили свої іграшки. У с. Олешня Ріпкинського району 7-річна дівчинка, також залишившись поза увагою батьків, під час гри з сірниками підпалила домашні речі. На щастя в обох випадках дорослі вчасно виявили пожежі та діти не постраждали.

У с. Новоселівка Чернігівського діти знайшли мінометну міну часів війни та почали з нею гратися. Вибух міг пролунати кожної секунди. На щастя це своєчасно помітив місцевий 42-річний житель. Він одразу відвів дітей від небезпечного предмету та повідомив про подію рятувальників і міліцію.

Шановні батьки!

Управління ДСНС України у Чернігівській області та Управління освіти і науки Чернігівської ОДА звертаються до Вас з проханням не залишати дітей без нагляду та частіше контролювати їхні розваги. Виховуйте у дітей навички культури безпеки поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність на дорогах і водоймах, при поводженні з вогнем, електричними та газовими приладами, піротехнікою, побутовою хімією, ліками тощо. Виділяйте щоденно кілька хвилин для відвертої розмови з дітьми, адже потім цей час вимірюватиметься ціною життя!

Управління ДСНС у Чернігівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ