У Рівненській області через дитячі пустощі з вогнем в приватному господарстві горіла господарча будівля

У Рівненській області через дитячі пустощі з вогнем в приватному господарстві горіла господарча будівля

16.05.14 12:38 0 1089
14 травня о 17:17 до чергової служби ГУ ДСНС у Рівненській області за номером 101 надійшло повідомлення про пожежу в приватному господарстві села Тростянець Костопільського району. За вказаною адресою негайно виїхали вогнеборці місцевої пожежної команди села Яполоть. Прибувши за вказаною адресою було встановлено, що горить дах цегляної господарчої будівлі, а за кілька метрів розташовувався житловий будинок. Не гаючи часу вогнеборці приступили до гасіння. Пожежу ліквідувати та врятувати від знищення житловий будинок. Внаслідок пожежі вогнем знищено перекриття, покриття і речі домашнього вжитку господарчої будівлі. Причина пожежі дитячі пустощі з вогнем.

На жаль, батьки в повсякденних турботах у більшості випадків не приділяють достатньої уваги та часу вихованню у дітей обережного поводження з вогнем, часто залишають їх без нагляду, що не рідко і є причиною пожежі. Дорослі часто забувають, що малечі притаманна дитяча допитливість. Їм хочеться дізнатися про причини процесу горіння, приваблює саме горіння, І як не жаль - не рідко, і наслідки. Сірники, запальнички, газові і електричні прилади викликають підвищений інтерес у дітлахів. Не розуміючі, яку небезпеку приховує, в собі вогонь, дитині нічого не варто запалити сірника, сидячі на ліжку або в кріслі, увімкнути у електромережу праску або камін, відкрити газову горілку.

Щоб уникнути пожеж від дитячих пустощів з вогнем Головне управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області пропонує батькам виконувати наступні заходи:

• навчайте дітей елементарним правилам поводження з вогнем;

• не залишайте дітей наодинці з ввімкнутими в електромережу електроприладами;

• запальнички, сірники та інші предмети, що легко займаються зберігайте у недоступних для дітей місцях;

• попереджайте сусідів про те, що в квартирі залишилася дитина.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Першочергові питання ...
Наступна новина: На Тернопіллі розпорядження ...

КОМЕНТАРІ