Тернопільська міська рада не допустила транспортного колапсу в місті

Тернопільська міська рада не допустила транспортного колапсу в місті

16.05.14 14:37 0 649
Більше місяця перевізники Тернополя вимагають від міської ради підняти тариф на проїзд та скасувати пільги для пенсіонерів у маршрутних таксі. Аргументують перевізники це різким збільшенням цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини. Нещодавно у місті відбулося два етапи громадського обговорення щодо ситуації, яка склалася. Під час обговорення перевізники з тернополянами намагалися знайти компромісне рішення. Однак перше громадське обговорення зірвали поодинокі провокатори, на другому після тривалої дискусії компромісу знайти не вдалося.

15 травня на знак протесту перевізники зупинили роботу маршрутних таксі та оголосили страйк.

Для стабілізації ситуації та недопущення транспортного колапсу в місті Тернопільською міською радою прийнято зважене рішення не підіймати тарифи на проїзд в маршрутних таксі, а залишити їх на рівні 2,5 грн. для населення та 1,25 для учнів загальноосвітніх навчальних закладів. Пільговикам, в тому числі і пенсіонерам, також залишено право безкоштовного проїзду у маршрутних таксі у кількості не менше 3-ох осіб.

Як зауважив міський голова Тернополя Сергій Надал, міська рада не допустила підняття тарифів на проїзд в маршрутних таксі та залишили їх одними з найнищих в Україні.

«Ми декларували у своїй передвиборчі програмі забезпечення безкоштовного проїзду пільгових категорій, в тому числі – пенсіонерів, інвалідів, ветеранів ОУН-УПА. Ми це забезпечили. На маршрутах Тернополя працюють соціальні автобуси, які безкоштовно перевозять усі пільгові категорії без обмежень, для інших категорій ціна є найнижчою в Україні та становить 1 грн. 50 коп. Окрім цього міський комунальний транспорт, а саме тролейбуси і надалі перевозитимуть всіх пільговиків, в тому числі і пенсіонерів без обмежень. Щодо роботи приватного транспорту, який працює у Тернополі в режимі маршрутного таксі, то нам вдалося знайти компроміс з перевізниками та не допустити транспортного колапсу в місті», - зазначив Сергій Надал.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Львівщина: 18,4 тис ...

КОМЕНТАРІ