На Тернопіллі відповідальність органів місцевого самоврядування перед виборцем і державою – наслідок децентралізації влади

На Тернопіллі відповідальність органів місцевого самоврядування перед виборцем і державою – наслідок децентралізації влади

16.05.14 16:48 0 676
Селекторна нарада з організації громадського обговорення питань децентралізації повноважень та територіальної організації влади під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана відбулася 15 травня.

Віце-прем’єр-міністр представив учасників, зокрема, представників Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерства юстиції, керівників облрад та облдержадміністрацій, обласних центрів, керівників регіональних відділень всеукраїнських асоціації органів місцевого самоврядування.

Віце-прем’єр міністр Володимир Гройсман акцентував увагу на завданнях, над якими зараз працює уряд, зокрема - це максимальна регуляція дозволів і послуг; передача більшості повноважень і ресурсів на рівень територіальних громад – сіл, селищ і міст; чітке розмежування повноважень як між різними органами місцевого самоврядування, так і між органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування, принцип розподілу субсидій; відповідальність органів місцевого самоврядування перед виборцем і державою.

Заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Леонід Бицюра наголосив, що концепцію реформування територіального устрою у Тернополі обговорюють ще з 2009 року. За цей час є певні напрацювання. Зокрема, було створено робоча група з депутатів, науковців, фахівців різних галузей.

«Зараз потрібно провести ефективну роз’яснювальну роботу серед населення, адже суть реформи для багатьох незрозумілий, - зазначив заступник голови Леонід Бицюра. – З власного досвіду знаю, що навіть рівень компетентності сільських і селищних голів потребує вдосконалення».

Представник Тернопільщини зауважив, що при прийнятті законопроектів та інших нормативних актів по об’єднанню територіальних громад, треба передбачити фінансове стимулювання цих процесів.

«Ми виявили ще один резерв для стимулювання впровадження концепції - це є зв'язок розробок концепції з напрацюванням стратегії розвитку регіону. Якщо стратегія буде ґрунтуватися на розробленій концепції об’єднання територіальних громад нашої області, то таким чином ми вже закладаємо певний формат взаємодії всередині територіальних громад краю, - підсумував Леонід Бицюра.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: «Нафтогаз» хоче ...

КОМЕНТАРІ