ЄБРР прогнозує Україні цього року рецесію і економічний спад

ЄБРР прогнозує Україні цього року рецесію і економічний спад

16.05.14 10:32 0 656
Європейський банк реконструкції та розвитку оприлюднив у середу в Варшаві песимістичний прогноз щодо української економіки. Економісти ЄБРР прогнозують, що Україну цьогоріч очікує глибока рецесія та стагнація в економіці, зокрема і через санкції Заходу щодо Росії. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За даними експертів ЄБРР, у 2014 році валовий внутрішній продукт України впаде на 7%, а в 2015-му його зростання буде нульовим.

Головним ризиком для української економіки ЄБРР називає російську агресію. У повідомленні наголошується, що українсько-російська криза серйозно впливає на економіки обох країн, а також Східної Європи і Кавказу.

Росію ж загалом очікує стагнація, здатна уповільнити і навіть зупинити відновлення економіки в цілому регіоні.

ЄБРР також понизив свої прогнози зростання для Білорусі, Молдови, Вірменії, Азербайджану та Грузії, пояснивши це тим, що геополітична ситуація робить іноземні інвестиції там більш ризикованими, а також зменшує попит на експорт.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) був заснований для допомоги країнам колишнього СРСР у переході до вільної ринкової економіки і демократії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Львівської ОДА ...
Наступна новина: В Чернівецькій області ...

КОМЕНТАРІ