Позичальники пікетували НБУ через «свавілля банків»

Позичальники пікетували НБУ через «свавілля банків»

16.05.14 17:36 0 669
Кілька сотень людей, які мають валютні кредити пікетували Національний банк України, вимагаючи захисту від «свавілля банків». Учасники акції вважають за справедливе переведення валютних кредитів у гривню за курсом на момент укладання договору. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Потрібно людям перерахувати кредити за тим курсом валюти, який був на момент отримання кредиту. Друге – забезпечити виконання діючого законодавства, згідно з яким не можна вимагати у людей більше половини заробітної плати. І ще ввести страхування. Не страхування банків, самих себе невідомо від чого. Страхування від неплатоспроможності. Людина хай платить кожен місяць і знає, що якщо вона не змогла, не зі своєї вини, а з вини банку заплатити, то щоб вона знала, що вона застрахована», – говорить одна з організаторів акції Надія Синявська.

Свої вимоги позичальники також сформулювали у вигляді законопроекту, який народний депутат Микола Рудьковський пообіцяв учасникам акції зареєструвати у парламенті вже . Очікується, що цей документ буде розглянуто 22 травня. За словами парламентарія, позитивне голосування залежатиме від потужності акції протесту позичальників під Верховної Ради.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині у закладах ...
Наступна новина: У Львівській області 15 ...

КОМЕНТАРІ